1 черв. 2020 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

174

0

Педос став Радником Голови Нацполіції з питань впровадження інституту кримінальних проступків

Педос став Радником Голови Нацполіції з питань впровадження інституту кримінальних проступків

Екс-керівник поліції Вінниччини став Радником


Педос став Радником Голови Нацполіції з питань впровадження інституту кримінальних проступків

Юрія Педоса, який з 2017 року очолював поліцію Вінниччини та був відсторонений від займаної посади 29 травня, призначили Радником Голови Нацполіції.

Як повідомили у відділі комунікації, Юрія Педоса наказом Голови Нацполіції України призначено Радником Голови з питань впровадження інституту кримінальних проступків по Центральному та Західному регіонах.

Інститут кримінальних проступків запрацює з 1 липня.

Кримінальний проступок є діянням (дією чи бездіяльністю), за вчинення якого передбачене покарання у виді штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51 тис. гривень) або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

До кримінальних проступків пропонується віднести такі поширені злочини як некваліфіковані крадіжки, шахрайство, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство тощо.

Розслідування кримінальних проступків буде проводитися у формі дізнання зі спрощенням процедури, включаючи скорочені строки.

Обвинувальні акти, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру у кримінальних провадженнях про злочини, що визначені як кримінальні проступки, які направлені до суду до 1 липня 2020 року і не призначені станом на 1 липня 2020 року до судового розгляду, повертаються прокурору для внесення з урахуванням вимог глави 25 КПК України.

У кримінальних провадженнях про злочини, які визначено як кримінальні проступки, що станом на 1 липня 2020 року призначені до судового розгляду чи перебувають на його розгляді, судовий розгляд здійснюється судом на загальних підставах з урахуванням вимог статей 381, 382 КПК України.

Нагадаємо, 1 червня керівником Головного управління Нацполіції Вінницької області призначили Івана Іщенко з Одеси.

Вінниця.info