10 черв. 2020 09:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

78

0

Передвиборчі обіцянки: що вдалося зробити Сергію Моргунову на посаді очільника Вінниці

Передвиборчі обіцянки: що вдалося зробити Сергію Моргунову на посаді очільника Вінниці

Велику частину обіцянок мер виконав, на виконання деяких – ще є час, окремі обіцянки залишилися обіцянками


Передвиборчі обіцянки: що вдалося зробити Сергію Моргунову на посаді очільника Вінниці

До місцевих виборів в Україні залишилося менше п’яти місяців – вони відбудуться 25 жовтня. Зараз ще немає і приблизних списків охочих зайняти крісла мерів українських міст, але можна припустити, що більшість чинних міських голів спробують зберегти свій пост. А значить, жителі вже можуть робити висновки: задоволені вони своїм мером чи ні. Щоб прояснити картину, журналісти «Слово і діло» проаналізували, як кожен мер виконує свої передвиборні обіцянки. Серед політиків, діяльність яких проаналізували журналісти, – мер Вінниці Сергій Моргунов.

З повним аналізом обіцянок очільників міст та інших політиків можна ознайомитись на сайті «Слово і діло».

Які програмні обіцянки виконав Моргунов

Сергій Моргунов виконав обіцянку відрити три нових дитячих садки в місті. У 2017 році в мікрорайоні Академічний запрацював новий дитячий садок «Пазлик» і комунальний заклад «Дитячий сад № 15». У лютому 2018-го відкрили ще один дитячий садок на 360 дітей.

Також мер, як і обіцяв, сприяв розвитку інклюзивної освіти. У 2016-му році в міській школі № 26 був створений клас для дітей з порушеннями зору, а в школі № 10 обласного центру – спеціалізований клас, де навчаються діти-аутисти. В трьох дитячих садках запрацювали інклюзивні групи для дітей. З вересня минулого року в місті працює інклюзивно-ресурсний центр для сприяння дітям з особливими освітніми проблемами. Крім того, в серпні в місті почав роботу інклюзивний табір для дітей.

У листопаді минулого року у Вінниці почали видавати картки вінничанина, таким чином, Моргунов реалізував відповідний проект зі своєї програми.

Крім того, Моргунов виконав обіцянку відкрити хоспіс у Вінниці. Він був створений на базі міської клінічної лікарні №3. У відділенні провели реконструкцію, завезли необхідні меблі та обладнання, запросили фахівців. Орієнтовно, хоспіс розрахований на 30 ліжкомісць.

Мер поки провалив тільки одну обіцянку з програми

Єдина невиконана обіцянка з програми – впровадити концепцію інтеграції річки Південний Буг в місто. У лютому минулого року була затверджена концепція інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року. Серед проектів є інтеграція річку в міський простір, але це тільки нереалізований проект на папері.

Однак ще пара обіцянок Моргунова під загрозою провалу. У програмі він обіцяв створити логістичний центр в районі аеропорту «Вінниця». У березні в міськраді повідомили «Слово і діло», що обласна рада відмовила Вінницькій ОТГ в передачі у власність земельної ділянки під будівництво центру. З цього питання планується повторне звернення. Але якщо проект на такому етапі, навряд чи він буде реалізований за п’ять місяців.

Також ще під питанням, коли закінчать реконструювати міський спорткомплекс на вулиці Янгеля (Фрунзе). Станом на травень минулого року там були укріплені стіни, проведена підготовка до установки вікон на другому поверсі, проводили внутрішні роботи. На початку цього року Моргунов повідомив, що реконструкція буде продовжена і в 2020-му.

Які обіцянки ще потрібно виконати Моргунову

У міського голови Вінниці є всі шанси виконати обіцянку про облаштування 85 кілометрів велосипедних доріжок. Станом на кінець 2017 року Вінниці було обладнано 19,2 км сучасних велодоріжок, загальна їх протяжність досягла 49 км в межах міста. Станом на липень 2018-го року в місті було облаштовано 49,3 км велодоріжок, а станом на листопад 2019-го – 60 км. До кінця каденції Сергія Моргунова ще є час проаналізувати, які були успіхи в цій галузі за останній рік.

У програмі Моргунов пообіцяв побудувати Вінницький регіональний клінічний центр серцево-судинної патології. Будівництво почалося в червні 2018 року. Територія ділянки під корпус – 1,8 га, а площа приміщень майбутнього медичного закладу – понад 16 тис. кв м. У центрі функціонуватимуть 138 стаціонарних цілодобових ліжок і 6 реанімаційних ліжок. Завершити будівництво нового кардіоцентру планують в серпні 2020 року, за пару місяців до місцевих виборів.

Незрозуміло, що з проектом по роздільному збору відходів. Станом на квітень минулого року, цей пункт програми Моргунова реалізований не був. За словами самого мера, на першому етапі необхідно ввести в Вінниці роздільний збір сміття, закупити нову техніку, створити абсолютно інші логістичні підходи в зборі та вивезенні відходів. Поки обіцянку виконати ще не вдалося.

Аналогічна ситуація з офісом супроводу інвестора, який обіцяв створити Моргунов. Три роки тому міська рада затвердила програму сприяння залученню інвестицій в місто на 2014-2020 роки, складовою частиною якої є механізм супроводу інвестора «Гід інвестора». Що далі сталося з проектом, в «Слово і діло» дізнаються, отримавши відповідь на запит.

Нагадаємо, очільники Вінниці та області опублікували декларації за минулий рік.

Вінниця.info