5 трав. 2022 16:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

179

0

Про бензин і дефіцит на вінницьких заправках

Про бензин і дефіцит на вінницьких заправках

Якщо можете обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом - зробіть це


Про бензин і дефіцит на вінницьких заправках

Начальник Вінницької обласної Військової адміністрації Сергій Борзов 5 травня провів нараду з представниками мереж автозаправок у Вінницькій області.

«Разом треба вирішувати проблему. Без спекуляцій. Війна змушує перебудовувати логістику постачання палива. Потрібен час. Ціна зростає, оскільки звичайне постачання неможливе, а нове - складніше і довше. Порти заблоковані. російські війська цілеспрямовано знищують наші нафтобази. Фактично, залишився тільки один напрямок постачання з-за кордону – з Європейського Союзу. Поки працював Кременчуцький нафтопереробний завод, ми мали суттєве внутрішнє джерело пального. Але після ракетного удару 24 квітня завод не функціонує», - повідомив Сергій Борзов на офіційній сторінці.

Що роблять, аби вирішити проблему?

Перше і головне – логістика постачання пального таким чином, щоб завозилось якнайбільше з Європейського Союзу. Це залежить не тільки від рішень держави, але й від рішень самих постачальників пального. Дефіцит має бути покритий. Уряд шукає баланс між інтересами трейдерів, рівнем ціни на пальне й інтересами споживачів.

На жаль, в умовах війни і скорочення економічної активності немає джерела, з якого можна було би дотувати знижену ціну на пальне. Поки триває війна, першочергово будуть забезпечуватись пальним наші захисники – Збройні Сили України та всі, хто задіяний у збереженні життя і в порятунку людей. Також Уряд робитиме все необхідне, щоб пального вистачало для критичних галузей економіки, зокрема для аграрного сектору. Ціна пального зростає. Але це неминуче, поки війна.

Чого чекати?

«Протягом тижня-двох розраховуємо налагодження більш-менш стабільного постачання за новою логістичною схемою. Враховуючи те, що єдиним джерелом постачання буде Європейський Союз, треба бути готовими до ціни на рівні із сусідніми країнами. Звертаюсь до усіх вінничан: якщо можете обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом - зробіть це. Якщо можна утриматись від несуттєвих поїздок - варто це зробити. Нам треба це пережити», - зазначив Сергій Борзов.

Нагадаємо, з 1 травня 95-й бензин «пульс» та дизель на «ОККО» відпускають по 5 літрів, але якщо є додаток «фішка» - 10 літрів. Ліміт встановлюється на одну заправку. Наступну заправку можна провести протягом доби, але не раніше ніж через 2 години.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info