6 черв. 2022 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

181

0

Прогноз погоди на червень в Україні

Прогноз погоди на червень в Україні

На початку літа дощовий і вітряний період поступляться місцем спокійним погодним умовам. Проте загальна картина може бути нестабільною через різкі перепади температури, що призведе до посилення вітру та дощів.


На початку літа дощовий і вітряний період поступляться місцем спокійним погодним умовам. Проте загальна картина може бути нестабільною через різкі перепади температури, що призведе до посилення вітру та дощів. У перші вихідні червня погода в Вінниці та інших містах України стабілізується, ми зможемо спостерігати сухі та сонячні дні. В останній тиждень можливе невелике похолодання, хмарність і дощі.

Перший тиждень: понеділок, 30 травня — неділя, 5 червня

Для України це буде здебільшого теплий і сухий тиждень. Лише в понеділок і вівторок погода може бути менш стабільною, з південно-східним вітром, що принесе невеликі смуги дощу та зливи. У середині тижня дощі можуть попрямувати на південь та схід України, а на решті території погода очікується переважно суха.

Прогнозується, що середня температура в червні становитиме 18–23 °C, що вище за норму 1991–2020 років приблизно на 1°C. Загальна кількість опадів близька до норми, хоча центральний і західний регіони країни можуть бути сухішими.

Другий тиждень: понеділок, 6 червня — неділя, 12 червня

Цього тижня вітер очікується переважно з північно-західного напрямку. Це означає, що на півдні й заході країни буде суха та сонячна погода. На півночі та сході — прохолодніше, часом можливий невеликий дощ або злива. Проте кількість опадів загалом прогнозується нижча за норму, особливо на південному заході.

Дізнайтеся більше, яка очікується погода в Вінниці на місяць: детальний прогноз температури повітря, опадів, тиску, вологості.

Третій тиждень: понеділок, 13 червня — неділя 19 червня

На більшій частині території України можливі дощі. У південних областях очікується більш суха картина. Ближче до середини червня прогнозується підвищення тиску в центральній частині країни, яке протягом кількох днів пошириться на північний захід. Очікується зниження температури, невеликі опади та слабкий вітер.

Загалом прогнозується стабільна картина без екстремальних погодних явищ, хоча можливі кілька прохолодних і дощових днів.

Решта місяця: понеділок, 20 червня — четвер, 30 червня

На початку тижня погода буде теплою, але дощовою. Спостерігається тенденція до наближення прохолоди, що насувається з північного заходу. Прогнозується, що температура в цей період буде близькою до норми на більшій частині території України. Загальна кількість опадів також у межах норми. Кількість сонячних годин у цей період, імовірно, залишиться вищою за норму.

Протягом останнього тижня червня цілком можлива зміна погодного сценарію. Якщо спостерігатиметься низький тиск, це принесе на більшу частину території України дощі та прохолоду.

Історичні факти про клімат

  • Найтепліший місяць в Україні — липень, має середню температуру +22 °C.
  • Найхолодніший місяць — січень, із середньою температурою −4 °C.
  • Найвологіший місяць — червень, очолює список із 80 мм опадів.
  • Найсухіший місяць — січень, із 35 мм опадів.
  • Найсонячніший місяць — липень, у середньому 373 години сонячного світла.

Нагадуємо, що довгострокові прогнози погоди супроводжуються ризиком помилки й мають розглядатися лише в оглядовому плані. Аби бути в курсі поточних прогнозів, стежте за погодними інформерами.