26 жовт. 2021 15:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

96

0

Прогресивні технології лікування раку на Закарпатті

Прогресивні технології лікування раку на Закарпатті

Діагноз рак для багатьох людей звучить як вирок


Діагноз рак для багатьох людей звучить як вирок. Ця хвороба дійсно досить серйозна й потребує термінового лікування, а якщо пустити на самоплив, то може коштувати людині життя. Та без паніки: на ранніх стадіях онкологічні хвороби цілком піддаються лікування, а ймовірність повного одужання становить 85-99%. До того ж, з кожним днем з’являються нові прогресивні технологія, що дозволяють ефективно лікувати рак.

Ще одна гарна новина полягає в тому, що сучасна медицина руйнує стереотипи про лікування онкологічних патологій. Раніше людина, хвора на рак, змушена була перенести важку операцію з обширними розрізами та сильними пошкодженнями тканин. До того ж цього зазвичай виявлялось мало – доводилось проходити болісні процедури, що доставляли багато страждань. Але не будемо забувати, що медицина не стоїть на місці, й лікування раку стає все більш комфортним для пацієнта й при цьому ефективнішим. Саме такого підходу дотримується Клініка Біляка в Ужгороді. Це сучасний медичний центр, де людям допомагають побороти рак без зайвих стресів для організму.

Які онкологічні хвороби лікують у клініці

До Клініки Біляка можна звертатися з патологіями урологічного, гінекологічного, проктологічного та загального профілю. Тут працюють кваліфіковані хірурги, які успішно видаляють злоякісні пухлини:

  • сечового міхура, сечоводів та уретри;
  • матки (тіла та шийки);
  • яєчників та придатків;
  • вульви;
  • статевого члену, простати та яєчок;
  • нирок та наднирників;
  • різних відділів кишківника;
  • позаочеревинного простору.

Для кожного пацієнта у клініці підбирають індивідуальну схему лікування, адже не існує двох абсолютно ідентичних випадків раку. Перш ніж розпочати, людину консультують у телефонному режимі, просять надати результати попередніх обстежень та аналізів. Усе це збирає особистий медкоординатор, якій далі передає матеріали лікарю. Той ретельно все вивчає та за необхідності призначає додаткові обстеження. У клініці є все необхідне обладнання, щоб провести комплексну діагностику та поставити або уточнити діагноз. Тут можна пройти УЗД, ендоскопію, біопсію та інші дослідження.

Які сучасні методи застосовуються у лікуванні

При онкологічних захворюваннях необхідним заходом є хірургічна операція. Пухлину видаляють разом з ураженими тканинами або з пошкодженим органом. У Клініці Біляка ці втручання проводять сучасним методом лапароскопії. Це щадна операція, під час якої замість розрізу роблять невеликі проколи у животі. Методика дозволяє оглянути пухлину та уражені структури за допомогою мікро-камери, а потім видалити усі патологічні тканини. При цьому:

  • людина майже не втрачає крові;
  • структура м’язів та шкіри не порушується;
  • внутрішні органи та структури не контактують з повітрям та рукавичками хірурга;
  • знижується ризик ускладнень;
  • прискорюється реабілітаційний період;
  • в пацієнта не залишається грубих шрамів.

Іноді в хірургів є змога провести операцію взагалі без єдиного розрізу – через природні отвори. Ця техніка називається ендоскопія та застосовується для проведення втручань урологічного й гінекологічного профілю. Звичайно ж має значення стадія захворювання – при великих пухлинах та запущеному онкологічному процесі ендоскопічні операції неможливі.

Хірурги Клініки Біляка не тільки видаляють ракові пухлини, але й проводять реконструктивні операції. Зокрема, пластику сечового міхура після радикальної цистектомії з формуванням нового сечового міхура з фрагментів кишківника. Завдяки цьому люди отримують шанс на активне повноцінне життя. Раніше єдиною їхньою альтернативою була стома з сечоприймачем, який доводилось приховувати. Це створювало чимало дискомфорту та становило ризик інфікування внутрішніх органів. Пластика дозволяє вирішити цю проблему раз і назавжди. Людина отримує новий сечовий міхур і після реабілітації може продовжувати жити звичайним життям. У Кліняці Біляка таку операцію проводить головний лікар та провідний хірург Степан Степанович. Він навчався цій методиці на стажуванні у Німеччині.

Біль детальну інформацію пацієнти з онкологічними хворобами можуть отримати на прийомі у Клініці Біляка. Щоб записатися на консультацію, запишіться на прийом за номером: +38 (099) 100-10-03.