12 серп. 2019 10:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Інтерв'ю
0

84

0

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку

В другій лізі Вінницький футбольний клуб «Нива» зазнав поразки у трьох стартових тура чемпіонату України


Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку

В другій лізі Вінницький футбольний клуб «Нива» зазнав поразки у трьох стартових турах чемпіонату України.

Про причини «невдалого» старту футбольного клубу та можливі перспективи розвитку розповів в.о. президента клубу Вадим Кудіяров, – повідомляє прес-служба ФК «Нива».

– Вадиме Ігоровичу, поясність, будь-ласка, можливі причини невдалого старту.

– На мою думку, їх три. По-перше, ми провели короткий селекційний навчально-тренувальний збір, адже перерва після завершення попереднього чемпіонату України і початком нинішнього була нетривалою. Тому не всі наші футболісти ще перебувають у потрібних кондиціях.

По-друге. Маємо певну незібраність. Адже склад «Ниви» суттєво оновився. Багато наших новачків не мали досвіду в професійному футболі. Деякі інші молоді гравці були заявлені за «Ниву» лише в другому колі попереднього чемпіонату.

Водночас створено певний психологічний бар’єр. Він з’явився після гри першого туру із «Поліссям» (Житомир), коли ми пропустили на останніх хвилинах і програли. Даються взнаки й штрафні санкції, які були винесені за підсумками минулого сезону. Коли ми не маємо можливості в трьох домашніх матчах поспіль запросити вболівальників на стадіон, це впливає на перебіг подій на полі.

По-третє, на результати впливає суддівський фактор. Це стосується хоча б гри із «Поліссям» у цьому сезоні.

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку

– Яким є фінансове становище в клубі?

– Визнаємо, що у нас певні фінансові проблеми. Наразі маємо підтримку з боку ОДА і обласної Ради. Як відомо, незабаром очікується призначення нового керівництва області. І ми не знаємо, чи будуть це «футбольні люди», які підтримуватимуть славетні традиції вінницького футболу.

Залучаємо й кошти з боку меценатів. Це поки що доволі невеликі суми. Втім, це дозволяє оптимістично дивитися в майбутнє. Перемовини із потенційними інвесторами тривають. Водночас звертаємося й до органів влади з ініціативою створення футбольного клубу у структурі комунального закладу.

– В клубі є відповідальний за пошук меценатів і спонсорів?

– Ми створили комерційний відділ «Ниви». Ним керує Василь Соловей. Він відвідує місцеві підприємства, пропонує співпрацю із клубом. Така робота активізувалася саме у серпні. Сподіваємося, що знайдуться компанії, яким небайдуже до стану футболу і спорту в цілому в нашому регіоні. Безумовно, на Вінниччині є соціально відповідальний бізнес, який зацікавлений у розвитку молоді і готовий підставити плече клубу. Тому ми запрошуємо всі фірми і комерційні структури спільно розвивати Великий футбол.

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку  - фото 2

– Як Ви оцінюєте рівень дитячо-юнацького футболу Вінниччини? Чи підростає гідна зміна гравцям «Ниви»?

– Чотири роки поки в регіоні не було команди майстрів та три роки існування клубу зі ставкою на гравців з інших регіонів суттєво вплинули на рівень наших юних вінницьких футболістів. Справа в тому, що за цих сім років не було збудовано жодної системи, згідно якої випускники ДЮСШ могли б потрапляти у професійний футбол. Крім того, з наших ДЮСШ кращі, ще зовсім юні гравці переходили до великих футбольних академій клубів Прем’єр-ліги.

Тому випускники наших спортивних шкіл не завжди дотягують до професійного рівня. І навіть молоде поповнення вінницької «Ниви» трохи «сире». Бо перехід із юнацького футболу у професійний має проходити плавно, а не різко. Ми даємо молоді спробувати себе на рівні майстрів. Це поки що не кращим чином впливає на результати команди, але це наш шлях.

– Цього року вперше створена «Нива» U-19

– До неї ми відбираємо кращих юніорів Вінниччини. Вони гратимуть на чемпіонаті України цієї вікової категорії. Така робота дасть можливість відбирати таланти, тобто кращі підписуватимуть контракти із професійною «Нивою».

– Проект «члени клубу «Нива» продовжується?

–Так. Я вдячний вболівальникам, які стали членами клубу. Запрошуємо всіх інших взяти участь в цьому проекті і спільно творити нову історію вінницького футболу.

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку  - фото 3

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку  - фото 4

Причини невдалого старту вінницької «Ниви» та можливі перспективи розвитку  - фото 5

Вінниця.info, фото ФК «Нива»