27 груд. 2023 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

191

0

Рекорди та досягнення ЧС 2022 в Катарі: гравці та команди

Рекорди та досягнення ЧС 2022 в Катарі: гравці та команди

Найбільш помітні події чемпіонату Світу 2022 у Катарі. Рекорди Мессі, Мбаппе та Роналду. Досягнення Марокко та інших збірних


Рекорди та досягнення ЧС 2022 в Катарі: гравці та команди

Рекорди та досягнення ЧС 2022 в Катарі: гравці та команди

Чемпіонат Світу в Катарі запам’ятався високою результативністю, драматичним фіналом, успішного грою Мессі, Мбаппе, збірної Марокко. Дізнайтеся про рекорди та інші досягнення учасників турніру.

Катар 2022 – найрезультативніший турнір за всю історію

Учасники фінальної стадії забили 172 голи. Це рекордний показник. У попередньому чемпіонаті глядачі побачили 171 гол. Таке досягнення стало можливим завдяки збільшенню кількості збірних. Хоча в плей-офф було багато гольових поєдинків. Чого вартує фінал, де в основний час було 4 голи, а в додатковий ще 2. У півфіналах рефері зафіксували 5 голів.

Запам’яталася впевнена перемога Португалії 6-1 над Швейцарією в 1/8. На таких стадіях подібні результати рідкісне явище.

Рекорди Мессі та Роналду

Ліонель Мессі став першим аргентинським гравцем, який забивав на чотирьох фінальних турнірах. Також аргентинець побив рекорд Лотара Матеуса за кількістю матчів у фіналах – 26 проти 25. А найбільше видатне досягнення для Мессі – золото, за яким він полював всю кар’єру. І тільки на фініші він взяв до рук Кубок Світу. Справедливо, що Лео став кращим гравцем фіналу та всього чемпіонату.

Кріштіану Роналду став першим гравцем який забивав на п’яти чемпіонатах. Це досягнення підкорилося в матчі з Ганою, коли португалець реалізував одинадцятиметровий. Роналду є одним з шести гравців, який грав на п’яти чемпіонатах світу. Кожен новий гравець Португалії та інших збірних мають добре попрацювати, щоб досягнути чогось подібного.

Рекорди та досягнення ЧС 2022 в Катарі: гравці та команди

Хет-трик Мбаппе – повторення досягнення Херста в 1966 році

У неймовірному фіналі зійшлися збірні Аргентини та Франції. Глядачі спостерігали за конкуренцією між Мессі та Мбаппе. Француз забив 3 голи, один – у додатковий час. Це точна копія досягнення англійця Джефрі Херста в 1966 році. Але різниця в тому, що тоді Херст став чемпіоном, а Мбаппе – ні. Навіть реалізований пенальті форварда в серії не допоміг його команді перемогти Аргентину.

Завдяки хет-трику у фіналі та іншим вдалим матчам Мбаппе став кращим бомбардиром турніру. На його рахунку 8 голів, що на 1 точний удар більше, ніж у Ліонеля Мессі. Також Мбаппе лідирує за кількістю голів у фіналах чемпіонатів Світу. На його рахунку 4 голи, у Зідана, Пеле і Вава – по 3. Враховуючи вік француза, у нього є хороші шанси збільшити цей лік.

Марокко – перша африканська збірна у півфіналі

Несподіванкою для багатьох фахівців став вихід збірної Марокко у півфінал. Хоча за грою африканці заслужили такого успіху. Згадаємо перемоги над Іспанією, Португалією, Бельгією та нічию з Хорватією у групі. Граючи з такими сильними суперниками, марокканці не пропустили жодного разу.

До цього турнірі ні одна з африканських збірних не потрапляла до півфіналу. Пам’ятаємо успіх Камеруну в 1990 році, коли він дійшов до чвертьфіналу, але поступився Англії. А зараз маємо команду, яка послідовно вибила з плей-офф Іспанію та Португалію. Такий успіх став можливим завдяки грамотним діям в обороні.