14 січ. 2021 15:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

131

0

Сергія Борзова включили до складу робочої групи щодо будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць»

Сергія Борзова включили до складу робочої групи щодо будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць»

Очільник області з головою Укравтодору обговорив плани розбудови дорожньої інфраструктури Вінниччини і увійшов до складу робочої групи, яка займатиметься питанням будівництва мосту


Сергія Борзова включили до складу робочої групи щодо будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць»

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов 14 січня мав робочу зустріч з головою Укравтодору Олександром Кубраковим, під час якої поспілкувалися щодо планів на 2021 рік та розбудови дорожньої інфраструктури Вінниччини. Зокрема, йшлося і про можливість побудови мосту через Дністер.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької облдержадміністрації.

12 січня на брифінгу, після переговорів з Президентом Республіки Молдова Майєю Санду, Президент України Володимир Зеленський озвучив плани будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць».

«Цей міст покращить не лише дорожню інфраструктуру, а й сприятиме соціально-економічному розвитку як регіону, так і держави в цілому. Адже мова про міжнародну торгівлю з Республікою Молдова та країнами ЄС», - переконаний голова обласної державної адміністрації.

Очільника області включили до робочої групи. Невдовзі буде надано більш детальну інформацію про те, яким має бути міст із Ямполя в Косеуць, а також скільки коштуватиме міжнародний проєкт і хто його фінансуватиме.

«Уже можу сказати, що це масштабний проєкт для Вінницької області», - підкреслив Сергій Борзов.

Як відомо, Президент України Володимир Зеленський і Президент Республіки Молдова Майя Санду підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова. Передбачено створення автомобільного транспортного коридору, який поєднає Київ і Кишинів. У перспективі цей коридор зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи. У межах Меморандуму сторони також декларують наміри здійснити низку конкретних кроків. Зокрема, це міжнародно-правове оформлення будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць», координація зусиль з метою підготовки інвестиційного проекту та розробки техніко-економічного обґрунтування розбудови прикордонної інфраструктури й під’їзних шляхів на українсько-молдовському державному кордоні, а також пошук та залучення до реалізації проекту міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, про необхідність будівництва мосту «Ямпіль – Косеуць» говорили більше 10 років. В 2013 році Харківським НДІ навіть було прораховано, що його вартість, разом з під’їзними шляхами на той час становила 190 млн грн.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото - з сторінки Сергія Борзова