6 лют. 2023 12:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

2834

0

Що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися?

Що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися?

Як вибрати правильну сироватку?


Що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися?

Кожна жінка має у своїй ванній кімнаті низку засобів для догляду за шкірою. Вони можуть бути для глибокого зволоження, зміцнення або регенерації. Від кремів для очей та обличчя до сироваток. І саме сироватки для обличчя стали справжнім хітом останніх років. Чому? Вони мають концентровані формули, які дають "вау" ефект, якого кожна жінка очікує від косметики. У цій статті ми докладніше розглянемо, що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися.

Що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися?

Що таке сироватка для обличчя?

Сироватка для обличчя — це висококонцентрований засіб, призначений для посилення ефекту, який зазвичай дає крем. Найчастіше в цьому продукті ви знайдете більш високу концентрацію активних речовин, таких як гіалуронова кислота, вітаміни С, Е, ретинол, ніацинамід, пептиди, кераміди, кислоти або рослинні екстракти. Часто сироватка також має сонцезахисний фільтр.

Як користуватися сироваткою для обличчя?

Зазвичай сироватку для обличчя рекомендується наносити на очищену і тонізовану шкіру перед нанесенням крему. Якщо обрана вами сироватка має гелеву або масляну консистенцію, її краще наносити на злегка зволожену шкіру (можна нанести на обличчя тонік або гідролат). Сироватки на основі кислот, навпаки, краще наносити на ретельно висушене обличчя (також після тонізації). Перед нанесенням крему найкраще залишити 5-10 хвилинний інтервал, щоб сироватка могла ретельно вбратися.

Що таке сироватка для обличчя і як нею користуватися? - фото 2

Як вибрати правильну сироватку?

Кожен продукт повинен бути чітко описаний з точки зору його інгредієнтів та їхньої дії. Шукаючи ідеальний засіб для себе, необхідно відповісти на два важливих питання: який у мене тип шкіри? (суха/нормальна/жирна/проблемна) і якого ефекту я хочу досягти? (освітлення / зволоження / зміцнення / регенерація).

Виробники зобов'язані інформувати споживача про те, як працює продукт. Тому бажано заздалегідь прочитати інструкцію та ознайомитися з дією інгредієнтів, що містяться у флаконі.

Шукаючи зволожуючу сироватку, зверніть увагу на гіалуронову кислоту в складі, вітамін С для освітлення і ретинол або модний останнім часом бакучіол, веганську версію ретинолу, для регенерації.

Що ще варто знати про використання сироваток для обличчя?

Таку косметику можна використовувати як вранці, так і ввечері. Однак перед першим використанням слід перевірити, чи немає до нього особливих вказівок. Їх можна знайти на упаковці продукту. Деякі продукти призначені тільки для денного використання (з більш легкою, менш концентрованою формулою) або для нічного використання (з більш насиченою, більш потужною формулою).

Як і інші косметичні засоби, сироватки мають термін придатності, вказаний на упаковці після відкриття. Однак, щоб продовжити термін придатності та зберегти бажану консистенцію, рекомендується зберігати продукт у прохолодному та сухому місці. Зазвичай цю інформацію також можна знайти на упаковці, що супроводжує косметичний засіб. Уникайте використання косметики після закінчення терміну придатності.