12 верес. 2022 09:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

197

0

Що важливо взяти до уваги при виборі варильної поверхні?

Що важливо взяти до уваги при виборі варильної поверхні?

Варильні панелі з різними типами конфорок відрізняються одна від одної за принципом функціонування та способом підключення


Що важливо взяти до уваги при виборі варильної поверхні?

Здавалося б, що може бути складного у виборі варильної поверхні для домашньої кухні. Головне, щоб вона добре вписалася в кухонний гарнітур, підходила під інтер’єр і швидко нагрівалася. Цим вимогам відповідає перша-ліпша модель, та чи буде комфортною її експлуатація — велике питання. Щоб приготування смаколиків приносило задоволення, потрібно заздалегідь оцінювати не лише візуальні особливості плитки, а і її технічні та експлуатаційні характеристики.

Що важливо взяти до уваги при виборі варильної поверхні?

Критерій, з якого варто розпочати пошук — виробник. Брендів існує безліч, і у кожного — свої фішки. Наприклад, варильна поверхня Бош підтримує сучасні технології приготування їжі та ступеневе регулювання інтенсивності полум’я, а недорога плитка Беко може похвалитися особливою конструкцією ефективних конфорок.

Раціональне рішення — облаштування «монобрендової» кухні з технікою лише від одного виробника. Наприклад, якщо у кімнаті вже стоять холодильник та посудомийка Гореньє, то й варильну панель логічно обрати від цієї самої марки.

Після того, як визначилися з брендом, можна переходити до найважливіших параметрів конструкції та «начиння».

Тип поверхні

Варильні панелі з різними типами конфорок відрізняються одна від одної за принципом функціонування та способом підключення.

Газові моделі потребують обов’язкового під’єднання до газопроводу або окремого балона. Їх легко відрізнити від інших плиток за зовнішніми ознаками, серед яких наявність решіток, різний розмір пальників, механічне керування.

Електричні та індукційні — працюють від електромережі. Їх часто оснащують сенсорними кнопками, призначеними для регулювання робочих параметрів. Комбіновані пристрої одночасно під’єднуються до двох джерел живлення, тому продовжують працювати навіть у разі виникнення проблем з одним з них.

Кількість конфорок

Панель-доміно — оптимальне рішення для дачі чи холостяцької квартири. У неї всього дві конфорки, тому готувати багато страв одночасно не вийде. Місця вона займає мало: ширина корпусу не перевищує 30 см.

Поверхня з трьома конфорками — варіант для тих, кому двох пальників замало, а чотирьох — забагато. В тандемі з такою моделлю можна використовувати компактну витяжку з невисоким запасом потужності.

Плита на 4 конфорки — найбільш традиційна. Таку можна зустріти майже в кожній оселі. Її вистачає для великої родини. «Зазіхнути» на 5 конфорок варто, якщо площа кухні велика і є достатньо місця для вбудовування.

Матеріал робочої поверхні

Ціна самостійної плити без духовки залежить від матеріалу. Найдешевше коштують пристрої зі сталевим корпусом без покриття або з тонким шаром захисної емалі. Їхні плюси:

  • легкий догляд,
  • довговічність,
  • мінімалістичний дизайн.

Недоліки:

  • помітність забруднень та відбитків пальців,
  • ризик появи сколів та подряпин,
  • несумісність з абразивними мийними засобами.

Моделі з гартованого скла та склокераміки дорожчі, але переплата того варта. Крім ефектного зовнішнього вигляду, вони можуть похвалитися:

  • термостійкістю,
  • пристосованістю до навантажень від важкого посуду,
  • безпечністю та високою швидкістю нагрівання.

Щодо газових плит, значення має не тільки матеріал корпусу, а й тип решіток:

  • сталеві — недорогі, легко відмиваються;
  • чавунні — вартісні, надійні, стійкі до деформування.

Рівень безпеки

Додаткові функції й механізми, які підтверджують безпечність експлуатації варильної поверхні, — це:

  1. Газ-контроль — система, яка попереджає витік газу.
  2. Електрозапалювання — механізм, який дозволяє відмовитися від використання сірників та мінімізує отримання опіків.
  3. Автовідключення забезпечує захист від перегрівання та вимикає конфорку, якщо на неї потрапляє рідина або ж панель керування довго залишається неактивною.
  4. Об’єднання конфорок уможливлює приготування їжі у великих та важких місткостях.
  5. Індикація залишкового тепла демонструє температуру конфорки після приготування.
  6. Захист від дітей блокує панель керування, перешкоджає випадковій зміні налаштувань.

Грамотний підхід до вибору варочної поверхні — запорука успіху. Завдяки ретельному аналізу специфікацій можна знайти модель, яка роками працюватиме без збоїв.