15 груд. 2022 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

212

0

Солдати країн НАТО заспівали «Щедрика» Леонтовича у засніженому лісі Латвії

Солдати країн НАТО заспівали «Щедрика» Леонтовича у засніженому лісі Латвії

Багатонаціональна група солдат із країн-членів НАТО, включаючи Данію, Латвію, Іспанію та Сполучені Штати, у засніженому лісі в сільській місцевості Латвії, заспівала «Carol of the Bells», святкову класичну композицію, створену вінничанином Миколою Леонтовичем.


Солдати країн НАТО заспівали «Щедрика» Леонтовича у засніженому лісі Латвії

Багатонаціональна група солдат із країн-членів НАТО, включаючи Данію, Латвію, Іспанію та Сполучені Штати, у засніженому лісі в сільській місцевості Латвії, заспівала «Carol of the Bells», святкову класичну композицію, створену композитором з Вінниччини Миколою Леонтовичем.

Відео опублікували 14 грудня на каналі НАТО у YouTube.

Український «Щедрик» – найвідоміша у світі різдвяна мелодія, яку створив композитор родом із Вінниччини - Микола Леонтович.

Вперше різдвяну народну пісню в аранжуванні Леонтовича виконав хор Київського університету імені Святого Володимира під керівництвом Олександра Кошиця. Загалом, Микола Дмитрович написав п’ять версій твору, але для виконання він вибрав лише один, який створено у 1916 році. У 1922 році, «Щедрик» став знаним не тільки в Україні, але й у всьому світі.

У 1921 році «Щедрик» співали у славному Карнеґі Холі в Нью-Йорку.

В 1936 році в Нью-Йорку було зареєстровано авторське право на «Carol of the bells», де були імена Леонтовича і Вільховського.

Цікаві факти життя всесвітньо відомого композитора із Вінниччини Миколи Леонтовича читайте ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео НАТО у YouTube
title