30 черв. 2022 17:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

246

0

Стрес і здоров'я очей: як нервове перенапруження впливає на зір

Стрес і здоров'я очей: як нервове перенапруження впливає на зір

Люксоптика проводить перевірку зору, а також пропонує великий вибір окулярів


Стрес і здоров'я очей: як нервове перенапруження впливає на зір

Всім добре відомо, що постійний стрес негативно впливає на нервову та серцево-судинну системи організму, втім мало хто придає значення впливу стресу на зір. Очі, як і весь організм, вкрай гостро реагують на потрясіння і тривожні переживання. А сильні потрясіння чи не щодня, на превеликий жаль, в останні місяці стали буденною реальністю для українців.

Як саме стрес впливає на зір

М'язи ока, котрі, власне, і відповідають за хороший зір, через постійний стрес перебувають у стані перенапруження. Регулярне та тривале перенапруження цих м'язів може спричиняти погіршення гостроти зору та розвиток цілої низки офтальмологічних захворювань. Аби уникнути цього, фахівці радять:

• дотримуватися режиму сну, адже для нормальної роботи усіх систем організму потрібно щонайменше 7 годин сну на добу;
• регулярно відвідувати лікаря-офтальмолога. Для перевірки зору нині приймає Люксоптика — до фахівців мережі можна записатися на сайті;
• робити гімнастику для очей, котра складається з кількох простих вправ і займає не більше 5 хвилин;
• якомога менше часу проводити за моніторами цифрових пристроїв: смартфонів, ноутбуків, планшетів, адже вони теж перенавантажують очі;
• по можливості відволікатися від стресових тригерів, давати собі можливість емоційно відпочивати.

Стрес і здоров'я очей: як нервове перенапруження впливає на зір

Зір і сонце

Є ще один надважливий фактор негативного впливу на очі — ультрафіолетове випромінювання сонця. У спекотні літні це актуально як ніколи. Аби захистити очі, не забувайте носити окуляри від сонця. Ось кілька корисних порад щодо вибору дійсно якісних окулярів:

• вибирайте окуляри зі захисним покриттям, що блокує 90-100% випромінювання UVA і UVB. Про це має свідчити відповідне маркування на самих окулярах, або на їх етикетці. Якщо ж маркування немає, то запитайте про покриття у консультанта оптики чи магазину, де ви вибираєте окуляри;
• вибирайте окуляри з великими оправами, щоб вони повністю закривали очі й шкіру навколо очей;
• надайте перевагу окулярам з поляризацією (поляризаційним покриттям лінз) — вони захищають не лише від ультрафіолету, але й від сонячних відблисків.
• пам'ятайте, що темні лінзи окулярів — це не завжди означає хороший захист очей від сонця. Колір лінз не має відношення до якості захисного покриття.

Стрес і здоров'я очей: як нервове перенапруження впливає на зір - фото 2

Великий вибір сонцезахисних окулярів на будь-який смак і гаманець також пропонує Люксоптика. Вибирати можна на сайті, або ж в магазинах оптики, що у Вінниці є:

— в ТЦ Sky Park;

— в ТЦ Мегамолл;

— в ТРЦ Small;

— на вул. Соборна, 56.