28 січ. 2022 11:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

207

0

Ткачук вийшов з фракції «Українська стратегія Гройсмана» Вінницької міськради

Ткачук вийшов з фракції «Українська стратегія Гройсмана» Вінницької міськради

Фракція "УГС" вирішила виключити зі складу депутатської фракції депутата Вінницької міської ради 8 скликання Ткачука Ігоря Віталійовича


Ткачук вийшов з фракції «Українська стратегія Гройсмана» Вінницької міськради

У складі депутатських фракцій Вінницької міської ради відбулись зміни. Депутат Ігор Ткачук вийшов з фракції «Українська стратегія Гройсмана».

Про це на початку сесії 28 січня повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Повідомляємо що відповідно до рішення депутатської фракції «Українська стратегія Гройсмана» вирішено виключити зі складу депутатської фракції депутата Вінницької міської ради 8 скликання Ткачука Ігоря Віталійовича», - зачитав заяву фракції Сергій Моргунов.

Як відомо Ігор Ткачук депутат міської ради чотирьох скликань. В 2015 році був обраний від партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», а в 2020 році - від «Української стратегії Гройсмана». Раніше, коли Володимир Гройсман був прем’єр-міністром, Ігор Ткачук був керівником «Укрпошти», потім - начальником Oдeськoї фiлiї Aдмiнiстрaцiї мoрських пoртiв Укрaїни.

Ткачук вийшов з фракції «Українська стратегія Гройсмана» Вінницької міськради

Загалом в порядку денному сесії 63 питання, останнім питанням розглянуть рішення «про Зелений курс Вінниці». На сесії присутня народна депутатка Юлія Овчинікова.

Також планується що під час сесії буде підписана Декларація про Зелений курс за участі Представництва Європейського Союзу в Україні, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції та інших інституцій.

Вінницька міська територіальна громада перша в Україні проголошує Зелений курс в рамках Європейського зеленого курсу (ЄЗК). На онлайн-зв’язку з Вінницькою міською радою буде Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

«Зелений курс Вінниці – це стратегічний напрямок розвитку Вінницької міської територіальної громади та основа для розробки і впровадження усіх політик, розвитку інфраструктури та залучення інвестицій. Переваги залучення до ЄЗК: використання нових механізмів та втілення в життя інноваційних ідей щодо покращення міського простору і підвищення екологічної якості життя, залучення зеленого фінансування та інвестицій, вихід на ринок ЄС тощо. В основі Зеленого курсу Вінниці лежить досягнення кліматичної нейтральності», - повідомляв департамент в справах ЗМІ міської ради.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info