13 груд. 2020 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

63

0

Народних депутатів з Вінниччини включили до санкційного списку РФ

Народних депутатів з Вінниччини включили до санкційного списку РФ

Загалом в списку перебувають близько трьох десятків уродженців Вінницької області.


Народних депутатів з Вінниччини включили до санкційного списку РФ

11 грудня опублікували постанову уряду Російської Федерації, в якій оновили санкційний список українських політиків та культурних діячів. Серед людей, які потрапили до списку, ‒ народні депутати з Вінниччини. Загалом в списку перебувають близько трьох десятків уродженців Вінницької області.

Санкційний список РФ «поповнили»: двоє депутатів від партії «Слуга народу» Ірина Борзова та Анатолій Драбовський, а також депутати від об’єднання «Довіра» Лариса Білозір та Микола Кучер. Окрім того, в списках також опинилася депутат від «Слуги народу» Юлія Овчинникова, родом з Донецької області, проживає у Вінниці, співробітниця Донецького національного університету імені Василя Стуса. До Ради депутат увійшла за списками партії.

Народних депутатів з Вінниччини включили до санкційного списку РФ

«Російська Федерація включила мене та чимало моїх колег з ВР у свій розширений санкційний список щодо України. Номер 56 в санкційному списку. Документ за підписом прем'єра країни-агресора Мішустіна з'явився на сайті уряду РФ напередодні. Тепер для мене заблокована будь-яка економічна діяльність на території РФ, і на додачу також закриті безкрайні простори Сибіру. Якось вже переживу», ‒ пише на своїй фейсбук-сторінці Лариса Білозір.

В список вже раніше внесли депутата від партії «Голос» Олександру Устінову. Окрім того, в списку перебуває народний депутат Петро Юрчишин. До переліку занесли п’ятого президента Петра Порошенка, який називає себе вінничанином, та його сина Олексія. Ще один уродженець Вінниці у списку ‒ депутат від партії «Батьківщина» Олексій Кучеренко, який потрапив до Верховної Ради за списком партії під номером 18. Також у список включили Сергія Кудлаєнка.

В переліку є також і чинні високопосадовці: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Загалом під санкції держави-агресора потрапили 849 українських політиків та діячів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info