12 листоп. 2021 16:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

271

0

«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів

«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів

Чому у такої кількості населення відсутній інстинкт самозбереження?


«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів

12 листопада на Вінниччині вперше зафіксували +1000 нових випадків інфікування COVID. Це новий антирекорд, який зареєстрували у нашому регіоні. Ще вчора число нових інфікованих ледь перевищувало сім сотень.

«Тисяча - це не межа. Передбачаю, що високі показники можуть у майбутньому ще й зростати. І настане момент, коли для всіх хворих, які будуть потребувати стаціонарного лікування, просто не вистачить місць», - зауважує Вінниця.info Ігор Матковський, директор Вінницького клінічного центру інфекційних хвороб.

«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів

За даними Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, за минулу добу найбільше хворих зафіксували у Вінниці – 369 осіб. Наразі, у 21 опорному закладі перебуває 1674 пацієнтів, яких 130-ть у реанімації.

«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів    - фото 2

Нагадаємо, 3 листопада у Вінниці мітингували проти вакцинації проти коронавірусу і карантинних обмежень. Біля театру Садовського, зібрались більше сотні людей. Маски вони називали «намордниками», а вакцинацію - експериментом.

«Пов’язувати мітинг з сьогоднішніми показниками можна, але, на епідеміологічний процес вплинули ще багато факторів. Єдине, на що дійсно вплинув цей мітинг – промивання мізків у людей. Чесно кажучи, я не розумію, чому у такої кількості населення відсутній інстинкт самозбереження. Щодня я роблю обхід у стаціонарі. Спілкуюсь з пацієнтами, які у нас проходять лікування і на власному здоров’ї відчувають, якими є наслідки цієї хвороби. Але, навіть у цей момент знаходяться ті, хто категорично проти імунізації. Парадокс. Мені шкода тих людей, яким доводиться забирати з лікарні близьких, у яких коронавірус забрав життя. Повірте, для кожного лікаря це також трагедія», - каже Ігор Анатолійович.

«Тисяча - це не межа»: Вінниччина на порозі сплеску нових ковідних антирекордів    - фото 3

Зауважимо, на Вінниччині за останню добу померли 20 людей. Було зареєстровано 117 випадків захворювання серед дітей. А отримали щеплення 9233 мешканці.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з архівів редакції.