22 жовт. 2021 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

237

0

У чому різниця між жалюзі і ролетами

У чому різниця між жалюзі і ролетами

Основні відмінності систем


Дуже важливо знати, як вибрати жалюзі або ролеты на окна. Адже вони відразу привертають увагу, коли ви входите в кімнату і впливають на атмосферу в цьому просторі не тільки з функціональної, але і з естетичної точки зору. Наприклад, жалюзі, які повністю блокують сонце, коли вам потрібно якомога більше природного світла, не дуже підходящий вибір, так само як і ролет, на якому надруковані міські пейзажі, зіпсує гармонію кімнати в сільському стилі. Тому при виборі сонцезахисних систем необхідно враховувати деякі стилістичні рекомендації.

Основні відмінності систем

Класичні жалюзі складаються з горизонтальних дерев'яних або алюмінієвих пластин (ламелей), які можна обертати вперед і назад, щоб контролювати кількість світла, що потрапляє в кімнату. Також за допомогою механізму можна повністю піднімати і опускати полотно. Існують і вертикальні жалюзі з текстильного матеріалу, в конструкцію яких входять довгі смуги тканини, закріплені на карнизі. Вони забезпечують приємний розсіяне світло, їх можна відрегулювати так, щоб в кімнату проникало необхідну кількість сонячного світла.

Тканинні ролети виготовляються з цільного шматка матеріалу, який можна піднімати або опускати. Вони забезпечують повний контроль світла, а також пропонують велику різноманітність кольорів і принтів. Крім того, існують моделі повністю непрозорих полотен, які блокують проникнення світла і забезпечують захист від спеки.

VWBirbKk9_HnRCC1JlwzImJAapraDxvFNGnS-c3RiZgQcxybLlrP-cR59igoHsYjDVa3qR825-83O2mh1LAa9u8OaVAwBEW_4xEh7bwMWhsaOsaR86AuUNvp0CNO-4WsBEwHG2de=s1600

Який колір полотна вибрати

Відтінок жалюзі або ролет залежить від кольору кімнати, але є кілька дрібних деталей, які можуть вплинути на ваш вибір.

  • На чорних або темних жалюзі пил більш помітна, ніж на світлих. краще їх уникати, якщо ви знаєте, що у вас не буде часу часто їх чистити. З алюмінієвими жалюзі у вас не буде такої проблеми, тому що цей матеріал не притягає пил і його дуже легко чистити. З іншого боку, темні щільні полотна не дозволяють сонця проникати в кімнату, що робить їх придатними для вікон спальні.
  • Також майте на увазі, що якщо ви підберете жалюзі під колірну гамму кімнати, вам, ймовірно, доведеться їх поміняти при ремонті. Тому нейтральні відтінки ідеально підходять для будинку, в якому має бути часта зміна декору.
  • Білі або світлі жалюзі збільшують кімнату, пропускають більше світла і надають більш життєрадісний вигляд, тому ви можете вибрати їх для невеликої вітальні, кухні або офісу.
  • Добре подумайте, перш ніж вибирати вироби різного кольору для кімнат вашого будинку, тому що вони будуть видні зовні. Якщо ви живете на верхньому поверсі багатоквартирного будинку, це може бути не дуже важливим аспектом, але якщо у вас приватний будинок, то слід подбати про його зовнішній вигляд.
  • Дерев'яні жалюзі, полотна з бамбука або ротанга прекрасно доповнюють декор кімнат з акцентами в сільському, скандинавському або традиційному стилі, а також в земляних тонах (охра, сіро-коричневий, теракотовий, коричневий).

Якщо вам потрібен сучасний вигляд, ви можете зробити ставку на жалюзі яскравих кольорів або з різними принтами. Але будьте обережні при виборі текстильних ролет з фотодруком з різними зображеннями, тому що вони повинні передавати те саме повідомлення, що й інший декор кімнати. Яскраві принти із зображеннями природи або гастрономічними елементами підходять для кухні, полотна з кумедним малюнком добре виглядають в дитячій кімнаті, а виріб з абстрактними малюнками або міськими сценами доречні в сучасній вітальні.

HoXDemQqMI3OPFdbg6Rq_UPGjGhRtsEZmYwtoT5P7Rlzm5Evyen_COQo9rUQyqFaEYxiIcnXiog77V4hy3OdkJPHq6RmPWLUNnwr3VcVnwuQaQU9zU9qxQ3i3HKTXAa6jx_rtAHS=s1600

Чи має значення ширина ламелей

Якщо ви вибираєте жалюзі замість штор і хочете отримати цілісний і гармонійний декор, візьміть до уваги ширину планок.

Вироби з вузькими ламелями 16 мм або 25 мм, добре виглядають в будь-якому приміщенні і в будь-якому декорі, але найкраще вони вписуються в сучасні інтер'єри. Жалюзі з більш широкими планками по 50 мм більше підходять для великих вікон і надають приміщенню індивідуальності і стилю. Сонцезахисні системи з вертикальними ламелями мають стандартну ширину 127 мм і ідеально підходять для широких вікон і кімнат з сучасними тенденціями, в меншій мірі вони поєднуються з традиційними і вінтажними стилями.