21 листоп. 2016 13:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Афіша Вінниці
0

69

0

У Вінниці презентують книгу коміксів за твором Жадана «Ворошиловград»

У Вінниці презентують книгу коміксів за твором Жадана «Ворошиловград»

 У Вінниці презентують книгу коміксів за твором Сергія Жадана «Ворошиловград»


У Вінниці презентують книгу коміксів за твором Жадана «Ворошиловград»

 24 листопада у Вінниці в приміщенні Галереї «ІнтерШик» відбудеться презентація книги коміксів за твором Сергія Жадана «Ворошиловград». Початок о 18:00.

Про це повідомляє ГО «Подільська агенція регіонального розвитку».

 З ініціативи чотирьох організації з Польщі та України: Літературне угрупування СТАН (Луганськ), товариство To.pole (Краків), товариство RitaBaum (Вроцлав) та ГО «Форум видавців» (Львів) створено комікс за книжкою Сергія Жадана «Ворошиловград» польськими митцями. Художниками проекту стали Мартін Сурма (ілюстрації) та Артур Вабік (сценарій та консультації).

Альбом-комікс вийшов в Україні й Польщі, українською й польською мовами, накладом 1000 примірників в кожній країні.

Артур Вабік – польський митець, куратор, редактор, дослідник поп-культури і видавець коміксів та фантастики. З 1990-х він був тісно пов’язаний з вуличним мистецтвом і створював фрески та різноманітні інсталяції в публічному просторі. Вивчав історію мистецтва в Ягелонському Університеті в Кракові. Ініціатор та куратор трьох едицій міждисциплінарного творчого проекту «Комікси на Стінах». Був головним редактором «Atropos», редагував та видав антологію польських веб-коміксів, названих Comiconthe Net, керував сучасною картинною галереєю «Atropos».

Нагадаємо, 28 квітня 2015 року Сергій Жадан разом з видавцем Святославом Памаранцевим презентували у Вінниці книгу «Життя Марії».

Вінниця.info