21 січ. 2022 14:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

122

0

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста

Вінницький міський суд застосував тимчасовий арешт строком на 40 діб до 23-річного громадянина Республіки Молдова


У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста

21 січня Вінницький міський суд застосував тимчасовий арешт строком на 40 діб до 23-річного громадянина Республіки Молдова, який 18 січня у центрі Вінниці влаштував небезпечний дрифт по пішохідних зонах у центрі Вінниці. Але запобіжний захід хлопцю обрали через те, що він розшукується правоохоронними органами Республіки Молдова з метою виконання вирок суду.

Сьогодні у залі судових засідань, 23-річний Іван Гарашков зазначив, що офіційно в базі Інтерполу він не перебуває.

«У 2020 році я був затриманий за таких же обставин. Мені тоді дали 40 діб тимчасового арешту. Молдова не звернулася з конкретними документами для екстрадиційного арешту. Після 40 днів арешту я нікуди не приховувався, увесь час я знаходився у Вінниці. Веду блог в Інстаграмі, маю велику кількість підписників з Молдови. Я завжди казав, де я знаходжусь, в якому місті. Тому про це всі знають. Як суд зараз може призначити тимчасовий арешт ще раз, якщо Молдова за майже півтора роки не видала ні одного паперу з проханням екстрадиції мене? Так як у моїй країні діло знаходиться у вищій судовій інстанції, немає ніякого рішення суду, Молдова не може дати якихось документів про екстрадицію мене. Це діло назване «політичним розслідуванням».

Хочу відмітити, що на сайті Інтерполу мене офіційно немає. Якби я був би дійсно в їхній базі, з будь-яким запитом там би відповіли, що я є. Але цієї інформації ніхто не надав. Наскільки я знаю, тимчасовий арешт по закону не може ще раз призначатися, тому що я уже 40 днів раніше відбував у Лук’янівському СІЗО. Тому я прошу, будь ласка, відмовити у клопотанні прокурора, а підтримати клопотання мого адвоката», – заявив підозрюваний.

Адвокат просив не застосовувати тимчасовий арешт до його підзахисного. Однак у Вінницькому міському суді підтримали клопотання прокурора та обрали запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб. Після цього 23-річного громадянина Республіки Молдова екстрадують на батьківщину.

Нагадаємо, це не перші «покатушки» в центрі Вінниці. Очевидно, хлопці вирішили влаштувати флешмоб наперекір всім. 13 січня суспільний резонанс викликало дрифтування водія чорного BMW на площі Ліверпуль. Після 14 години, іномарка заїхала на майданчик між трамвайною зупинкою, фігурами учасників гурту «The Beatles» та новорічної інсталяції. Там намотала кілька кіл, потім виїхала на дорогу. Через короткий проміжок часу, автівку перепинили правоохоронці на проспекті Коцюбинського. На порушника склали кілька адмінпротоколів. Вже 18 січня інші водії влаштували дрифт на тому ж місці.

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста  - фото 2

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста  - фото 3

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста  - фото 4

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста  - фото 5

У Вінниці арештували молдованина, який дрифтував у центрі міста  - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info