6 груд. 2022 14:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

257

0

У Вінниці музичні гурти «Анця» та «Мокоша» співатимуть на підтримку ЗСУ

У Вінниці музичні гурти «Анця» та «Мокоша» співатимуть на підтримку ЗСУ

В цю середу, 7 грудня, у Вінниці відбудеться концерт музичних гуртів «Анця» та «Мокоша»


У Вінниці музичні гурти «Анця» та «Мокоша» співатимуть на підтримку ЗСУ

В цю середу, 7 грудня, у Вінниці відбудеться концерт музичних гуртів «Анця» та «Мокоша». Концерт проходитиме в рамках мистецького благодійного проекту на підтримку ЗСУ «Доброго вечора, ми з України!».

Про це розповіли організатори проекту.

«Нам дуже потрібен автомобіль! Наша автівка потрапила під обстріл і вийшла з ладу. Тепер ми близько десятка кілометрів несемо на собі все необхідне до позиції. Нам же не по двадцять років. Вже слава Богу мені п’ятдесят вісім. Здоров’я вже не те… по нас тут ще й гатять всім, чим тільки можна уявити…

Так ми поспілкувались з нашим побратимом близько місяця тому. З тих пір, наш друг вважається «зниклим безвісти». Ми шукаємо його скрізь де тільки можна, віримо, що він живий і незабаром дасть про себе знати, – розказує отаман Вінницького козацького полку імені Івана Богуна Володимир Воловодюк.


«Ми порадились і знову вирішили об’єднати зусилля наших двох громадських організацій. Для того, щоб зібрати необхідну суму, ми організуємо вже п’ятий концерт в рамках міжнародного проекту «Доброго вечора, ми з України!». В цей раз ми запросили на сцену два гурти: музичний гурт «Анця» з Мукачеве і вінницький фольклорний гурт «Мокоша».Обидва гурти з радістю підтримали ініціативу», – розповідає голова ГО «ВіннСолард» Ольга Дернова.

Музичний гурт «Анця» вперше виступатиме на вінницькій сцені. Дівоче тріо виконує авторські запальні пісні зміксовані з етнічної гуцульської музики, закарпатської говірки та сучасної стильної музики. Образи співачок безперечно заворожать глядачів. Нещодавно гурт «Анця» взяв участь у півфіналі відбору на Євробачення.


Музичний гурт «Мокоша» добре знайомий вінничанам. Цей гурт відтворює традиційний пісенний фольклор Вінниччини та експериментує зі своїм репертуаром.

Цього разу «Мокоша» презентуватиме виконання хітів Євробачення в оригінальній обробці.


Під час концерту відбудеться аукціон унікальних речей, виставка-ярмарка майстрів народної творчості, майстер-класи з виготовлення окопних свічок.

«Це вже третій автомобіль, який ми купуємо за рахунок проведення концертів та донатів благодійників. Влітку ми проводили в концерти в Польщі. Цей раз ми вирішили додати позитиву вінничанам і допомогти воїнам-землякам. Ми впевнені, що мистецтво, українська пісня допомагають пережити важкі часи, укріплюють дух незламності, пробуджують унікальний код нашого народу, об’єднують людей навколо спільної мети. Тому, всіх запрошуємо прийти на концерт, провести чудовий вечір, насолодитись прекрасними піснями і спільно допомогти нашим захисникам», – розповіла волонтерка Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна Ольга Маліновська.

Всі зібрані кошти з продажу квитків, виручених з ярмарки та аукціону підуть на користь придбання автомобіля.

Вартість квитка: 200, 250, 300 гривень. Їх можна придбати в касі Вінницької обласної філармонії (вул. Хмельницького шосе 7), або ТУТ.

Дата проведення: 7 грудня 2022 р.

Початок роботи виставок, локацій і майстер-класів: о 17.00

Початок концерту: о 18.00

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title

title

title