12 берез. 2023 17:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Культура
0

245

0

У Вінниці планують почати дослідження документів 18 століття

У Вінниці планують почати дослідження документів 18 століття

Музей Вінниці планує оцифровувати та досліджувати документи Вінницького магістрату другої половини XVIII та першої чверті ХІХ століття


У Вінниці планують почати дослідження документів 18 століття

Музей Вінниці планує оцифровувати та досліджувати документи Вінницького магістрату другої половини XVIII та першої чверті ХІХ століття.

Про це повідомляється на сторінці музею.

«Мали зустріч з директором Центрального державного історичного архіву України, м. Київ (ЦДІАК) Ярославом Файзуліним. Результатом цієї зустрічі стала домовленість про тристоронню співпрацю – Музею Вінниці, Державного архіву Вінницької області та ЦДІАК – з метою оцифрування масиву документів, що стосуються Вінницького магістрату. Йдеться про 95 справ.

Перша частина містить документи, які є результатом діяльності магістрату у 1764-1799 роках: актові книги, рішення у справах міста і вінницьких міщан, присяги, декрети тощо.

Друга частина присвячена життю міста після загарбання краю Російською імперією: справи про відкриття Брацлавського намісництва, про вибори членів Вінницького городового магістрату, про відкриття Вінницької міської поліції, про хабарництво чиновників Брацлавського намісницького правління та багато іншого.

Першочергове завдання – оцифрування усіх вищезгаданих документів. Після цього їх можна буде досліджувати і заповнювати прогалини в історії Вінниці.

Висловлюємо щиру подяку Ярослав Файзулін за співпрацю та директору Державного архіву Вінницької області за допомогу», - йдеться в повідомленні.

У Вінниці планують почати дослідження документів 18 століття

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото музею