17 черв. 2022 17:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

97

0

У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста

У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста

Фахівці обговорили питання історичного культурного ландшафту та перші результати соціологічних досліджень


У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста

У Музеї Вінниці відбулась зустріч з історичною спільнотою в рамках розробки культурної стратегії міської територіальної громади. Фахівці обговорили питання історичного культурного ландшафту та перші результати соціологічних досліджень.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Минулоріч Вінниця і культурна команда виграла грант від ЄС у розмірі 30 тисяч євро на розвиток стратегії культури у Вінниці. За 2021 рік була проведена робота пов’язана з участю Вінницької територіальної громади, зокрема культурної спільноти, у грантовому проєкті «EU4Culture», який фінансується Європейським Союзом, реалізується Goethe-Institut.

«Ми увійшли в трійку міст України поряд з Полтавою і Рівним, які продовжили свою участь у грантовому проєкті «EU4Culture», отримавши 30 тис. євро на створення культурної стратегії. Одразу активно розпочали роботу і в 2022 році. До 24 лютого було проведено сім фокус-груп, які стосувались культури і урбаністики, мистецької освіти. Важливою також була фокус-група культури і потреб приєднаних громад та з громадським сектором. Загалом, підбиваючи підсумки, ми виконали 2/3 заходів в рамках цього проєкту», - говорить директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста

На зустрічі учасники експертної панелі обговорили проблемність фінансування культурних проєктів через військовий стан. А також важливість оптимізації наявних ресурсів та залучення нових. Зокрема це необхідність сфокусуватися на запитах міста та увиразнення культурної ідентичності Вінниці.

«Завдяки проміжним результатам дослідження фахівцям Центру стратегічного розвитку територій також вдалося зрозуміти пересічного мешканця та мешканку міста. З’ясувалось, що левову частку містян цікавить історія Вінниці та історичні івенти. Тому історичні активності у перспективі можна розвивати. Також, завдяки соціологічному опитуванню, ми бачимо, які заходи міста найбільше цікавлять вінничан та вінничанок», - говорить перший заступник директора департаменту культури Олексій Циганков.

Наразі триває підготовка комплексного звіту за результатами соціологічних досліджень проведених в довоєнний час, де було проаналізовано вихідні дані та культурний портрет містян, визначено основні виклики культурної сфери.

У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста - фото 2

У Вінниці провели зустріч з розробки культурної стратегії міста - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info