23 верес. 2022 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

118

0

У Вінниці від вибуху гранати постраждав пенсіонер

У Вінниці від вибуху гранати постраждав пенсіонер

Чоловік знайшов на смітнику гранату та потягнув за кілька, в результаті чого предмет вибухнув


У Вінниці від вибуху гранати постраждав пенсіонер

У Вінниці поліція розпочала кримінальне провадження за фактом травмування 70-річного чоловіка. Він знайшов на смітнику гранату та потягнув за кілька, в результаті чого предмет вибухнув. Постраждалого пенсіонера госпіталізували до лікарні.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

21 вересня близько 18.00 до поліції надійшло повідомлення від лікарів про госпіталізацію місцевого жителя з численними травмами. Для з’ясування обставин події на виклик прибула слідчо-оперативна група поліції.

Як розповів керівник Відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, поліцейські встановили, що літній чоловік травмувався в результаті вибуху запалу до гранати.

Зі слів вінничанина, невідомий предмет він знайшов на смітнику та приніс до власної квартири. Коли у помешканні нікого не було, дістав пристрій та потягнув за кільце, в результаті чого предмет вибухнув.

Під час огляду квартири потерпілого слідчі виявили та вилучили важіль до запалу від гранати й металеве кільце. Речові докази направлені на експертизу.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 264 ККУ (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 років.

Вінничан повідомляють: при знаходженні невідомого пристрою потрібно з безпечного місця негайно повідомити ДСНС та поліцію.

Також не потрібно підходити до предмета, торкатися й пересувайте його, кидати або вдаряти по ньому, розпалювати поруч багаття та ні в якому разі не приносити його додому. Дочекайтеся прибуття фахівців, вкажіть місце знахідки та повідомте час її виявлення.

У Вінниці від вибуху гранати постраждав пенсіонер

У Вінниці від вибуху гранати постраждав пенсіонер  - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції