12 січ. 2023 11:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

99

0

У Вінниці визначили найкращого шахіста серед юніорів

У Вінниці визначили найкращого шахіста серед юніорів

Чемпіоном став Іван Самохвал


У Вінниці визначили найкращого шахіста серед юніорів

У Вінницькій міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 6 відбувся чемпіонат міста з шахів серед наймолодших спортсменів (юнаків та дівчат до 8 років). У змаганнях взяли участь майже пів сотні юних шахістів. Вони боролися не лише за медалі та грамоти, а й за путівки на чемпіонат області.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Запеклими виявились партії двох лідерів змагань, які у своєму юному віці вже мають перший дорослий розряд. Це чинний чемпіон області серед однолітків Іван Самохвал та Артем Кучер, який грою в шахи збирає кошти на допомогу ЗСУ.

Вони зіграли між собою внічию, а решту вісім своїх партій виграли. Завдяки додатковому коефіцієнту чемпіоном став Іван Самохвал. Артем Кучер посів друге місце.

«Бронзу» здобув Олександр Шабунін, який відстав від лідерів на 2,5 очки. Серед наймолодших дівчат впевнену перемогу здобула Катерина Прокопович (5,5 очок), яка посіла високу четверту позицію серед хлопців.

До призової трійки увійшли Соломія Вітюк і Анастасія Чепка.

«Для юних спортсменів необхідні такі змагання, для відточування навичок», – каже директор МДЮСШ №6 Микола Боднар.

Як зазначили у комітеті по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, з даного турніру провідні шахісти Вінниці починають підготовку до чемпіонатів області серед однолітків. Вони пройдуть вже за місяць і слугуватимуть відбором на чемпіонати України.

«Сьогодні, як ніколи потрібно підтримувати юнацький спорт, адже в молодому поколінні майбутнє спорту. Лише працею та наполегливістю ми здобуваємо перемогу», – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

У Вінниці визначили найкращого шахіста серед юніорів

У Вінниці визначили найкращого шахіста серед юніорів  - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info