3 берез. 2023 11:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

1145

0

У Вінниці з’явиться меморіальний парк «Парк Героїв»

У Вінниці з’явиться меморіальний парк «Парк Героїв»

Дерева в пам'ять про українських воїнів планують висадити в мікрорайоні Вишеньки


У Вінниці з’явиться меморіальний парк «Парк Героїв»

У Вінниці команда «Ветеранського простору» ініціювала створення «Парку Героїв» у неподалік «Музею Мужніх». Він з’явиться наступного року. Парк буде присвячений пам’яті полеглих воїнів.

Про це повідомила директорка «Ветеранського простору» Марія Довжик.

«У 2024 році у мікрорайоні «Вишенька» буде облаштований «Парк Героїв». Перед тим, як розпочати роботу над концепцією, ми озвучили ідею родинам загиблих вінничан й уважно вислухали різні точки зору.

Це буде зелена зона, де у кожного дерева є ім’я. Це про не про трагізм і сльози, а про світлу живу пам'ять і гідне вшанування подвигу кожного. Вінниця матиме локацію, де навіть шелест листя нагадуватиме про мужність, стійкість, силу духу українських воїнів. Сюди вінничани приходитимуть з сім’ями щодня, а не лише у дні скорботи. Це не буде алея, це буде парк, де будуть місця для сидіння, лавки, доріжки. Де можна буде бігати. Можливо там будуть фонтани чи невеличкий струмок, річечка, адже вода завжди заспокоює», - говорить Марія Довжик.

За її словами, зараз триває робота над дослідженням території, де буде розташований майбутній парк.

«Вінницька міська рада і міський голова Сергій Моргунов уже підтримали цю ідею під час зустрічі у Ветеранському просторі. Наша команда разом з волонтерами поїхали на те місце, де ми маємо попереднє погодження, зняли відео, яка ситуація нині. Зараз ця місцина має бути досліджена фахівцями. Ми працюємо над тим, аби вже навесні почати дослідження і залучити до цього громадськість, щоб визначити, де можна висаджувати дерева. Ціль - поєднати те що є і з тим що ми хочемо. Тож маємо надію, що попри війну, ми отримаємо новий і сучасний парк з усіма можливими видами активностей», - зазначає директорка «Ветеранського простору».

Нагадаємо, про створення «Парку Героїв» в інтерв’ю для Вінниця.info анонсувала Таїса Гайда.

Більше дізнатись про діяльність Ветеранського простору можна ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне