17 лют. 2023 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

449

0

У Вінниці змінили розклад руху трамваїв та додали один автобус за маршрутом №22 про який просили мешканці Академічного

У Вінниці змінили розклад руху трамваїв та додали один автобус за маршрутом №22 про який просили мешканці Академічного

У Вінниці відбулось оновлення розкладу руху громадського транспорту.


У Вінниці змінили розклад руху трамваїв та додали один автобус за маршрутом №22 про який просили мешканці Академічного

У Вінниці відбулось оновлення розкладу руху громадського транспорту.

Про це повідомляє транспортний сайт міста.

Так, в обласному центрі додали один автобус за маршрутом № 22 "Залізничний вокзал - Мікрорайон "Академічний", який зокрема вранці підвозить учнів з Академічного до шкіл по вул. Андрія Первозванного.

Його розклад:

  • з Академічного в напрямку зал. вокзалу: 8:35, 15:20, 16:50, 18:20;
  • із зал. вокзалу в напрямку Академічного: 9:20, 16:05, 16:50, 17:35.

Також були внесені зміни до розкладу трамваїв за маршрутом № 6 "Муніципальний ринок - Вишенька", зокрема скореговано інтервал руху з 9 до 11 години ранку, коли частина трамваїв прямує лише до ринку "Вишенька".

Нагадаємо, що в січні 2023 року у петиції вінничани пропонували у години пік змінити інтервал руху муніципального автобуса, що працює за маршрутом №22 мікрорайон Академічний - Залізничний вокзал. Петиція набрала необхідну кількість підписів для розгляду у міській раді.

16 лютого 2023 року на платформі електронної демократії з’явилась відповідь на цю петицію від мерії.

У відповіді повідомляється про наступне: «На сьогоднішній день на автобусному маршруті загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон «Академічний» – Залізничний вокзал» працює 3 автобуси середньої місткості. Інтервал руху між автобусами в години «пік» складає 25-45 хвилин. Беручи до уваги звернення мешканців мікрорайону «Академічний», з метою покращення транспортного забезпечення мікрорайону, з 15.02.2023 р. збільшено кількість рейсів автобусів по маршруту №22 в години «пік»».

Також, у відповіді на петицію повідомлено, що фахівцями комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» було опрацьовано пропозицію щодо залучення для обслуговування пасажирів по маршруту №22 автобусів більшої місткості.

«Враховуючи геометричні параметри та особливості вулиць, по яким курсують автобуси маршруту №22, використання на зазначеному маршруті великогабаритних автобусів є технічно неможливим. Разом з тим повідомляю, що на сьогоднішній день вивчається технічна можливість впровадження тролейбусного руху до мікрорайону «Академічний» шляхом залучення для перевезень тролейбусів з автономним ходом.

Одним із варіантів є відкриття тролейбусного маршруту сполученням «Мікрорайон «Академічний» – Залізничний вокзал» із шляхом проходження тролейбусів по вулицях Тимофіївській, Андрія Шептицього, Пирогова, Соборній, проспекту Коцюбинського.

Впровадження тролейбусного руху до мікрорайону «Академічний» буде можливим при умові збільшення кількості тролейбусів з автономним ходом в тролейбусному депо комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія»», - йдеться в повідомленні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі–https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне