23 верес. 2022 11:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

92

0

У Вінниці зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання

У Вінниці зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання

Станом на вчора, 22 вересня, в очному форматі навчається 3613 дітей. Це 7,6% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч.


У Вінниці зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання

У Вінницькій громаді зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання. Станом на вчора, 22 вересня, в очному форматі навчається 3613 дітей. Це 7,6% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч. На початок серпня цей відсоток складав 3,4.

Такі дані озвучила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, передає пресслужба Вінницької міськради.

Як повідомили у департаменті освіти, на збільшення кількості охочих навчатися в очному режимі впливає декілька факторів. Зокрема – безпекова ситуація у Вінницькому регіоні, відповідальність вчителів і адміністрації та те, що міська рада працює над покращенням стану найпростіших укриттів.

Як пояснюють батьки, своє рішення про перехід дітей на офлайн навчання, вони приймають, аналізуючи наявність та стан укриття в освітньому закладі та бажанням забезпечити якісний освітній процес для своїх дітей.

«У мене двоє діток, старша навчається у шостому класі, молодша – у четвертому. Спочатку ми з чоловіком прийняли рішення, що діти навчатимуться онлайн, адже кількість повітряних тривог на той час в середньому була три/чотири на день. На сьогодні, кількість тривог зменшилась в рази, а дітки постійно просили нас переписати заяви, та вибрати для них офлайн формат навчання, адже сумують за спілкуванням з однолітками. Тоді ми з чоловіком вирішили прийти до закладу і побачили на власні очі укриття, яке використовується під час повітряної тривоги. Звичайно, те, що діти будуть перебувати в укритті не може радувати будь-кого з батьків, але, на жаль, це реалії воєнного часу. Дякуємо за роботу міській владі, яка створює всі умови, щоб організувати безпечний і безперервний освітній процес», - каже вінничанка Олена.

На сьогодні, найбільше офлайн навчання відвідують учні початкової школи, зокрема першокласники.

Нагадаємо, аби мати можливість навчання дитини в офлайн-форматі, батьки мають подати директору своєї школи відповідну заяву.

У Вінницькій громаді продовжується активна робота з ремонту укриттів у закладах освіти. Ремонтні роботи у закладах освіти, виконуються, щоб вони відповідали вимогам ДСНС.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info