17 лют. 2023 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

277

0

Україна націоналізувала компанії російського олігарха, серед яких Жежелівський кар’єр на Вінниччині

Україна націоналізувала компанії російського олігарха, серед яких Жежелівський кар’єр на Вінниччині

Жежелівський кар’єр тепер є власністю держави


Україна націоналізувала компанії російського олігарха, серед яких Жежелівський кар’єр на Вінниччині

За матеріалами СБУ Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски. Серед об’єктів – Жежелівський кар’єр граніту, який знаходиться у Козятинській громаді на Вінниччині.

Про це повідомляє СБУ.

«За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Рішення суду стосується Миколаївського глиноземного заводу, а також надровидобувних компаній «Глухівський кар’єр кварцитів», «Хустський кар’єр» та «Жежелівський кар’єр», - зазначено у повідомленні.

Вартість переданого Україні майна становить понад10 млрд грн.

«Встановлено, що Дерипаска, який входить до найближчого оточення військово-політичного керівництва рф, керував підприємствами через підконтрольні комерційні структури в різних регіонах України.

Таким чином російський олігарх намагався приховати своє відношення до українських активів.

Втім, співробітники Служби безпеки викрили схему та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України», - повідомляє СБУ.

Заходи з націоналізації підприємств країни-агресора проводили співробітники Головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Довідка.

На ПрАТ «Жежелівський кар’єр» займається видобутком і переробкою каменю. У 2019 році обсяг виручки складав більше 50 млн євро за рік. Розмір статутного капіталу – 13 млн грн. Свідоцтво платника ПДВ компанія отримала в 1997 році.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info