11 листоп. 2022 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Україна
0

1044

0

Україна створює перший у світі флот морських дронів

Україна створює перший у світі флот морських дронів

За один день планують зібрати гроші на 10 безпілотних надводних апаратів за допомогою платформи UNITED24


Україна створює перший у світі флот морських дронів

Президент України Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, який складатиметься зі 100 дронів. За один день планують зібрати гроші на 10 безпілотних надводних апаратів за допомогою платформи UNITED24.

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

«Головна задача морських дронів – захистити акваторії українських морів та мирні міста від крилатих ракет, які російські війська запускають з кораблів.

Морські дрони вже показали вражаючий результат на фронті – атакували російський флот у Севастополі та вразили три російські кораблі. Це перша морська атака в історії, яка була здійснена виключно безпілотними засобами. росія втратила беззаперечну перевагу на воді.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту. Україні потрібно 100 морських дронів. Вартість одного – 10 млн гривень. За один день плануємо зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів», – йдеться у повідомленні.

Збір проводять по всьому світову. Просять бізнес також долучатися.

Збір проводимо по всьому світу, а також закликаємо долучатися бізнес.

Задонатити на морський дрон можна ТУТ.

ОНОВЛЕНО

Згодом міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що за кілька годин вдалося зібрати на перший морський дрон. Він носитиме назву «Херсон».


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info