11 берез. 2022 17:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

115

0

Українці зможуть отримувати пільги та субсидії у регіонах бойових дій

Українці зможуть отримувати пільги та субсидії у регіонах бойових дій

Жителі областей, де ведуться активні бойові дії, можуть розраховувати на безперешкодне одержання державної грошової допомоги


Українці зможуть отримувати пільги та субсидії у регіонах бойових дій

Жителі областей, де ведуться активні бойові дії, можуть розраховувати на безперешкодне одержання державної грошової допомоги, пільг та субсидій. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, розроблено новий механізм соціальних виплат для міст, де через військові дії не працюють районні органи соціального захисту, які відповідають за перерахування грошової допомоги населенню.

Механізм нарахування допомоги

Українці зможуть і надалі отримувати належні їм за законом державні субсидії та пільги, незалежно від місця перебування та наявності картки Ощадбанку. Новини України порталу fakty.com.ua про рішення Кабміну виплачувати грошові компенсації за новою схемою миттєво знайшли відгук у серцях співвітчизників, які зараз особливо потребують матеріальної підтримки з боку держави. За рішенням влади країни, соціальні виплати профінансують Міністерство соціальної політики, спираючись на останні актуальні дані з реєстру одержувачів державних субсидій та пільг. Інформація про нараховану допомогу та пільги буде передана безпосередньо до Ощадбанку для здійснення виплати грошових компенсацій населенню – у готівковій або безготівковій формі. Розроблений владою спеціальний механізм соціальних виплат буде реалізовано у низці регіонів країни, зокрема, у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Чернігівській, Миколаївській, Харківській та Сумській областях.

Особливості отримання виплат

Нова схема нарахування соціальних виплат передбачає кілька найбільш оптимальних для сформованих реалій способів отримання коштів населенням. Клієнти банків, які раніше отримували державні пільги та субсидії на свої картки та рахунки, там, де це можливо, зможуть робити це і далі. Громадяни, які раніше отримували соціальні виплати у відділеннях Укрпошти, тепер зможуть звернутися за належними ним сумами державної підтримки до будь-яких найближчих відділень Ощадбанку, взявши з собою паспорт та ІПН. Усі платежі будуть проводитись через надійну міжнародну платіжну систему MY TRANSFER та будуть доступні для отримання у будь-якому відділенні Ощадбанку на території країни протягом 2-х місяців (60 днів) з дати зарахування коштів. За заявою Міністерства соціальної політики, державні пільги та субсидії за новою схемою будуть нараховані та перераховані до банку для видачі громадянам країни вже протягом найближчих 3-4 днів.