28 жовт. 2022 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

69

0

В Дії стартує бета-тест послуги «єОселя». Хто зможе взяти кредит на квартиру під 3%

В Дії стартує бета-тест послуги «єОселя». Хто зможе взяти кредит на квартиру під 3%

Отримати такий кредит можна навіть під час війни


В Дії стартує бета-тест послуги «єОселя». Хто зможе взяти кредит на квартиру під 3%

З 28 жовтня почався запис на бета-тест програми доступного кредитування єОселя в застосунку Дія. Отримати такий кредит можна навіть під час війни.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Якщо ви вже намагалися отримати іпотеку, то знаєте, що це доволі складний процес. Ми ж спростили його до кнопки «Почати» в послузі єОселя в меню послуг Дії. Далі ваші дані підтягуються з реєстрів автоматично. Надсилаєте заяву в один чи кілька банків і чекаєте на рішення про видачу кредиту», – пише Федоров.

Програма єОселя ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Вона дозволить придбати житло з пільговими відсотковими ставками.

На першому етапі взяти кредит на житло під 3% зможуть військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей, медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.

З січня 2023 року програму масштабують для інших категорій. Їм буде доступний кредит під 7%. Повний перелік категорій дивіться ТУТ.

«Над розробкою послуги працювали спільно з Міністерством економіки та ПрАТ «Укрфінжитло». Нашим завданням було зробити подання заяви й отримання попереднього рішення простими та зручними.

Якщо ви відповідаєте вимогам програми, долучайтеся до тестування єОселі в Дії. Заява проходитиме реальний процес, і рішення банків будуть справжніми», – додав Федоров.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info