17 берез. 2023 08:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров‎’‎я
0

148

0

В лікарні ім. Мечникова розповіли про порятунок тяжкопораненого воїна з Вінниччини

В лікарні ім. Мечникова розповіли про порятунок тяжкопораненого воїна з Вінниччини

Медики лікарні ім. Мечникова повернули з того світу військовослужбовця з Вінниччини, що дістав тяжких поранень на фронті


В лікарні ім. Мечникова розповіли про порятунок тяжкопораненого воїна з Вінниччини

Медики лікарні ім. Мечникова у Дніпрі повернули з того світу військовослужбовця з Вінниччини, що дістав тяжких поранень на фронті.

Про це розповів генеральний директор Дніпропетровської Обласної Клінічної Лікарні ім. І.І. Мечникова Олександр Риженко.

«Олександра доставили в сутінках ночі без ознак життя. Поранення, яке одержав на "нулі" могло закінчитися трагічно. Відламки на частини розірвали не тільки тіло, а й душу.

Олександр не міг пригадати своє ім'я. В голові стояв гул снаряда, який і зараз прорізає вуха. Руку рознесло на шматочки.

Кращі травматологи Мечникова збирають фрагменти кісток та м'язів, з'єднуючи апаратами та швами. Уламки пробили око, пошкодили череп та шию. Олександр вже не терпить біль.

В реанімації розповідає про батьків-пенсіонерів, які чекають на його повернення. Бажання одужати, закохатися, завести сім’ю, жити, як і раніше на Вінниччині, не відчувати болю, який принесла війна. А зараз іде важлива підготовка до чергової операції, переливається втрачена кров, розмова з психологами - і все це для найшвидшого одужання героя.

P.S.: Олександр залишив в собі назавжди внутрішню силу та мужність, але багатьом потрібна допомога. Гаряче підтримуємо рішення влади Дніпропетровської області по створенню реабілітаційних центрів.

Все краще для героїв!», - написав Олександр Риженко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Олександр Риженко у Фейсбук