14 трав. 2020 10:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Україна
0

47

0

В одному з готелів Києва перебувають 46 немовлят, народжених сурогатними матерями

В одному з готелів Києва перебувають 46 немовлят, народжених сурогатними матерями

Відео опублікувала київська клініка


В одному з готелів Києва перебувають 46 немовлят, народжених сурогатними матерями

В соціальних мережах опублікували відеоролик, як в одному із київських готелів перебувають 46 дітей, народжених методом сурогатного материнства для іноземців. Відео опублікувала київська клініка.

Про це у Фейсбук написала Уповноважена Верховної Ради України з питань прав людини Людмила Денісова.

«Даний відео-ролик є підтвердженням, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою та системною, а технології сурогатного материнства рекламуються та представляються як «товар високої якості». Це свідчить про те, що державою не вживається всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати», – пише Денісова.

За її словами, сурогатне материнство в Україні – проблема, яка потребує комплексного реагування. Надання таких послуг іноземним громадянам може призвести до порушення прав дітей та до ситуації, в якій Україна не здатна захистити своїх громадян.

«Звертаюся до Національної поліції України, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики України з вимогою щодо негайного реагування на ситуацію, що виникла навколо дітей, народжених за допомогою сурогатного материнства, об’єднання зусиль для невідкладного удосконалення законодавства у частині застосування репродуктивних технологій сурогатного материнства для іноземців та недопущення безконтрольного вивезення дітей за кордон», – додає Денісова.

Денісова пропонує внести зміни до законодавства України та закріпити вимоги щодо можливості застосування репродуктивних технологій методом сурогатного материнства виключно для громадян України.


Вінниця.info