24 берез. 2023 12:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

358

0

В селі на Вінниччині ввели карантинні заходи через сказ тварин

В селі на Вінниччині ввели карантинні заходи через сказ тварин

Бродячий пес покусав жінку


В селі на Вінниччині ввели карантинні заходи через сказ тварин

У селі Жорнище Іллінецької громади на Вінниччині підтверджено випадок сказу. В населеному пункті на два місяці ввели карантинні обмеження та проводять вакцинацію тварин.

Про це йдеться в інформації ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

27 лютого у с. Жорнище бродячий собака покусав місцеву жительку. Тварину було ізольовано та піддано ветеринарному нагляду, на четвертий день спостереження собака помер.

Спеціалісти Іллінецького відділу Вінницької районної лікарні виїхали у село з метою відбору патологічного матеріалу тварини та проведення невідкладних протиепізоотичних заходів.

За результатами лабораторних досліджень патологічного матеріалу Вінницькою регіональною лабораторією Держпродспоживслужби було підтверджено діагноз – сказ.

«Наразі с. Жорнище оголошено неблагополучним пунктом по сказу тварин, накладено карантинні обмеження, які будуть зняті через два місяці після останнього випадку захворювання тварин на сказ.

В даному населеному пункті проводяться вимушені карантинні протиепізоотичні заходи, вже щеплено проти сказу 126 собак та 74 коти», - зазначено в повідомленні.

Ймовірною причиною виявлення захворювання тварини на сказ є червона лисиця.

Жінка, яку покусав скажений пес, під наглядом лікарів проходить курс антирабічної вакцинації.

«З початку 2023 року в населених пунктах Іллінецької громади щеплено проти сказу 563 собаки та 427 котів. Профілактичне щеплення домашніх тварин можна зробити за адресою м. Іллінці, вул. Незалежності, 108. Іллінецький відділ Вінницької районної лікарні в достатній кількості забезпечений антирабічною вакциною», - зазначають в Держпродспоживслужбі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info