29 квіт. 2020 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

101

0

В Україні на період карантину зарплату топ-чиновникам обмежили до 47 тисяч гривень

В Україні на період карантину зарплату топ-чиновникам обмежили до 47 тисяч гривень

Рішення прийняли на основі зміненого закону про Державний бюджет


В Україні на період карантину зарплату топ-чиновникам обмежили до 47 тисяч гривень

13 квітня відбулося позачергове пленарне засідання Верховної Ради України, на якому депутати прийняли зміни до Державного бюджету на 2020-ий рік. Одним з багатьох пунктів змін було питання щодо розміру заробітної платні в чиновників на період карантину. 29 квітня на черговому засіданні Уряду члени Кабміну прийняли постанову про зміну заробітної плати на основі закону про Держбюджет. За цим рішенням в Україні обмежують розмір зарплати чиновникам до 47 тисяч гривень.

«Пропонується наступна постанова: в квітні 2020-го року та на період до завершення місяця, в якому відміняється карантин, встановлений постановою Кабінету Міністрів, місячний розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів, а також винагороди членів наглядових рад, суб’єктів господарювання, держаного сектору економіки, включаючи державні банки, не повинен перевищувати 47 тисяч гривень. Пропонується прийняти з доопрацюванням в одноденний термін», ‒ озвучив текст постанови Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Рішення щодо зарплат чиновникам члени Кабінету Міністрів прийняли без зауважень та обговорень.


Нагадаємо, під час засідання Уряду 29-го квітня також прийняли рішення щодо відкриття ринків. Прем’єр Денис Шмигаль також наголосив, що під час наступного засідання розглядатимуть питання щодо зняття ще низки обмежень. Зокрема, планується відкриття парків, скверів та магазинів непродовольчих товарів. Втім, це рішення напряму залежить від динаміки захворювання на COVID-19 серед українців.

Вінниця.info, фото – ілюстративне

title