8 лип. 2022 21:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

131

0

«В усіх росія програє»: Резніков назавав три ймовірні сценарії завершення війни

«В усіх росія програє»: Резніков назавав три ймовірні сценарії завершення війни

Міністр оборони також назвав кількість людей, які захищають країну від росії


«В усіх росія програє»: Резніков назавав три ймовірні сценарії завершення війни

Міністр оборони Олексій Резніков назвав три можливі сценарії завершення війни з росією серед яких розпад рф, перемога України на полі бою, та черговий так званий «жест доброї волі рф».

Про це Олексій Резніков завив під час онлайн-конференції Forbes Ukraine «Будуємо разом».

Три сценарії завершення війни від Міністра оборони України:

  • Перший сценарій, за словами Резнікова, можна описати як «чергова серія жестів доброї волі росіян, як було, коли вони тікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острову Зміїний».

«За такого розвитку подій Україна спочатку вийде на кордони 24 лютого, далі, ймовірно, почнуться переговори про статус окупованих районів Донбасу та Криму за сприяння партнерів України», - уточнив міністр.

  • Другий сценарій – поступова боротьба та удари по найболючішим місцям російської армії за допомогою сучасної зброї.

«Ми не можемо воювати з ними за принципом «мʼясорубка на мʼясорубку». До того ж наші партнери не змогли б нас підтримати за таких обставин», – зазначив Резніков.

  • Третій сценарій – «парад суверенітетів» у росії та розпад країни.

«Це найдовший сценарій, але ми точно побачимо його за нашого життя», – вважає міністр.

Також очільник Міноборони зауважив, що для формування гарантій безпеки Україні варто рухатися за принципом створення нових оборонних альянсів.

«Ми бачимо, що дякуючи «Брекзіту» Великобританія не звʼязана позиціями різних членів Євросоюзу. У нас фантастичні стосунки з країнами Балтії, я аплодую нашим відносинам з Польщею, ще нещодавно нам казали, що участь України у проєкті «Триморʼя» неможлива, зараз це стало реальністю», – сказав Резніков.

Окрім того, під час конференції міністр оборони розповів, що на захист України зараз покликані близько 1 мільйона осіб у різних структурах.

«Мобілізовані у ЗСУ - до 700 тис. осіб, прикордонники - до 60 тис., Нацгвардія - до 90 тис., Національна поліція - до 100 тис. У нас сьогодні понад мільйон осіб у формі забезпечують діяльність сектору безпеки та оборони», - зазначив він.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info