11 трав. 2021 16:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

92

0

Венедіктова підписала підозру Медведчуку і Козаку

Венедіктова підписала підозру Медведчуку і Козаку

Їх підозрюють у державній зраді


Венедіктова підписала підозру Медведчуку і Козаку

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Про це Ірина Венедіктова повідомила на власній сторінці у Facebook.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі.

За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентарям» про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних», – йдеться в дописі.

Венедіктова додала, що народні депутати Медведчук і Козак підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

«За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Висновки:

1. Вважати Крим частиною іншої держави – не можна.

2. Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн - не можна.

3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України – не можна.

4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю – не можна.

5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах – не можна», – додала прокурорка.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський підписав Указ від 2 лютого 2021 року, яким ввів у дію рішення РНБО України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Запроваджено санкції щодо народного депутата «ОПЗЖ» Тараса Козака, а також телеканалів «112», «ZIK» та «NewsOne», які йому належать.

Як пише ВВС, Володимир Зеленський натякав на можливість запровадження санкцій щодо телеканалів з орбіти впливу Віктора Медведчука ще у 2019 році.

Це було реакцією на ідею телемосту між Україною і Росією, який зрештою так і не відбувся.

СБУ тоді напряму говорила про введення санкцій щодо NewsOne і «112-Україна» – для недопущення реалізації країною-агресором антиукраїнської інформаційної кампанії».

Трохи згодом Зеленський в одному з інтерв'ю різко розкритикував Віктора Медведчука та його партію і анонсував «гучну історію, яка дуже погано закінчиться».

Президент тоді ж заявив про наявність доказів щодо фінансування партії ОПЗЖ та пов'язаних із Медведчуком телеканалів з-за кордону. Починаючи з вечора 2 лютого інтернет-провайдери та онлайн сервіси припиняють трансляцію каналів «112 Україна», NewsOne, ZIK та інших, які відповідно до рішення РНБО від 2 лютого мають бути негайно заблоковані на 5 років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info