4 лют. 2023 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

256

0

Від чого залежить час повітряної тривоги: роз'яснення речника командування Повітряних Сил

Від чого залежить час повітряної тривоги: роз'яснення речника командування Повітряних Сил

Cистема ППО складається з комплексу організаційних заходів


Від чого залежить час повітряної тривоги: роз'яснення речника командування Повітряних Сил

Сьогодні по всій Україні, в тому числі на Вінниччині, вранці з 9 години до 10:54 тривала повітряна тривога. Про те, чому тривоги бувають такими довгими і як наші захисники неба виявляють ворожі цілі розповів проекту Dovidka.info речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Коли є інформація, що стратегічні бомбардувальники вилетіли вже оголошена тривога. Найбільше впливають на час тривог – дрони або ж Шахеди. Вони є на території Росії, є на території Білорусії, які атакують Київ по Руслу Дніпра і відповідно на Південному напрямку – Крим та Херсонщина. Шахед летить із швидкістю – 120 – 180 кілометрів за годину його швидкість невелика. Він може летіти по кругу, скільки вистачить пального. Таким чином тривалість тривог буде збільшена поки не буде знищено цей дрон або він власне не пропаде із радарів», - пояснює у відео-довідці Юрій Ігнат.

За словами речника Повітряних сил наша система ППО складається з комплексу організаційних заходів для відбиття ворожих ударів з повітря, тобто захисту від російських ракет

« В нас на озброєні є Зенітно- ракетний комплекс приміром С-300. Там сидять бойова обслуга, щонайменшешість чоловік, є командир. Один виявляє цілі, є офіцер захоплення та наведення і той хто безпосередньо натискає цю кнопку. Є командний пункт, який знаходиться десь на віддалені самої установки. Таким чином все це групова робота людей. Перше– потрібно виявити ціль, на радарі, на моніторах. Є радіолокаційне поле в державі, ми бачимо повітряні цілі на території України та за її межами. Приміром, бачимо на моніторахлетить літак, підіймаються винищувачі на перехоплення, або ж водять зенітно- ракетні війська на тих напрямках де летять цілі, вмикаються станції, та радари. Коли ціль підходить на ту відстань, що комплекс здатен її вразити, бойова обслуга комплексу С-300, чи Бук М1 робить певні дії, щоб її знищити.

Установок в нас мало, ми не можемо охопити всю територію України щільно. І противник це знає і прокладає маршрути для крилатих ракет, володіючи розвід даними про ситуацію. Відповідно повітряні сили і теж роблять протидію, переміщуються. Є в нас мобільні вогневі групи і винищувальна авіація, яка перекриває зони де це потрібно», - пояснює Юрій Ігнат.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title