27 верес. 2021 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

79

0

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера

Метою заходу є формування національної культури чистоти


Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера

26 вересня Вінниця разом з 24 регіонами України приєдналась до масштабної акції, присвяченій Всесвітньому дню прибирання «World Cleanup Day».

Про це повідомляється на сайті ОДА.

Метою заходу є формування національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами , дбайливого ставлення до довкілля, сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді.

На центральній локації екологічної акції, яка знаходилась біля Вишенського озера у місті Вінниця, приєдналось близько 230 небайдужих жителів Вінницької області, серед яких були працівники департаментів облдержадміністрації та управлінь.

З кожним роком все більше громадян -екосвідомі й небайдужі до навколишнього середовища. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати до найближчого пункту прийому вторинної сировини.

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера

Щоб стати прикладом для інших, організатори закликали робити фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, позначати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday.

Заходи до Всесвітнього дня прибирання в Україні організовано представниками Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it, Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України. Також масштабну екологічну акцію організовано у співпраці з Українським державним центром позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичним центром, Всеукраїнським молодіжним центром, а також за підтримки обласних державних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера - фото 2

Спільно з Міжнародним рухом School Recycling World, Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, Всеукраїнською асоціацією громад, громадськими організаціями, молодіжними рухами.

Міжнародна акція до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку одночасно у 180 країнах світу та об’єднує понад 50 млн учасників.

Також акція має глибоке суспільне значення об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку.

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера - фото 3

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера - фото 4

Вінничани долучились до прибирання Вишенського озера - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ОДА