27 лют. 2023 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

583

0

Вінничани тепер можуть подати заяву на шлюб онлайн

Вінничани тепер можуть подати заяву на шлюб онлайн

Також одразу можна вибрати місце, час, формат і зал, де пройде церемонія розпису


Вінничани тепер можуть подати заяву на шлюб онлайн

На порталі Дія з’явилася можливість подавати заявку про реєстрацію шлюбу. Також одразу можна вибрати місце, час, формат і зал, де пройде церемонія розпису. Все це займе 15 хвилин.

Про це повідомили у Мінцифрі.

Щоб подати заяву про шлюб у Дії, потрібно:

● Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім’я».

● Обрати послугу «Заява про шлюб».

● Заповнити заяву. Тут можна обрати час та місце реєстрації шлюбу, церемонію у святковій залі та інші додаткові послуги.

● Сплатити адміністративний збір.

● Підписати заяву електронним підписом.

● Далі ваш партнер отримає посилання на заяву електронною поштою. Він має авторизуватися у кабінеті на порталі, перейти за посиланням з пошти та підписати заяву електронним підписом.

Обраний ДРАЦС надішле результат розгляду заяви та деталі щодо церемонії на мейл. В нареченим залишається лише з’явитися у ДРАЦС у день одруження.

Раніше, щоб подати заяву про шлюб, майбутнім молодятам доводилося разом йти до ДРАЦС, вручну заповнювати паперові заяви, проходити перевірку в держреєстратора. Після цього сплатити держмито, а потім знов повертатися до держустанови та обговорювати деталі церемонії зі співробітником ДРАЦС.

Нагадаємо, на Вінниччині минулого року одружилося 11 141 пар. Це значно більше ніж у 2021 році. Тоді в області одружилась 8061 пара.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info