4 лют. 2023 14:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

133

0

Вінничани зможуть доєднатися до безкоштовних STEM-курсів від науковців з Оксфордського і Гарвардського університетів

Вінничани зможуть доєднатися до безкоштовних STEM-курсів від науковців з Оксфордського і Гарвардського університетів

Подати заявку можна до 20 лютого за попередньою реєстрацією


Вінничани зможуть доєднатися до безкоштовних STEM-курсів від науковців з Оксфордського і Гарвардського університетів

Українців віком від 16 років запрошують прослухати лекції про клітинну біологію, космічну біологію та data science від викладачів з Гарвардського, Кембриджського та Оксфордського університетів. Програма викладається англійською та стартує 27 лютого. Подати заявку можна до 20 лютого за попередньою реєстрацією.

Про це повідомляє пресслужба ГО «STEM is FEM»

Благодійна організація Zalli Foundation та громадська організація «We Speak Science»за партнерства з українською ГО «STEM is FEM» оголошують новий набір на безкоштовний освітній STEM-курс для всіх охочих віком від 16 років.

Мета програми — дати молодим людям з усього світу доступ до провідних досягнень у STEM-спеціальностях (наука, технології, інженерія та математика). Окрім того, курс дасть можливість молоді підготуватися до подальшого навчання та кар’єри в STEM-галузі.

За словами, організаторів, формат навчання побудований за принципом того, як відбувається освітній процес у Оксфорді та Гарваді. Також слухачі будуть спілкуватися з вченими з провідних інституцій та студентами з різних країн протягом трьох тижнів.

Окрім того, навчання на STEM-програмі передбачає можливість взяти участь у STEM-змаганнях, які оцінюють академіки з університетів Ліги плюща (асоціація восьми найстаріших приватних університетів США, – ред.) та конкурсі SPACE, в журі якого входять науковці, які пройшли навчання в NASA.

До лекцій можуть доєднатися всі охочі, без попередніх знань у темах. Зокрема, програма може бути корисною для викладачів у STEM-галузях.

До занять можна долучатися онлайн, але якщо студенти не мають такої можливості — матеріал можна переглянути в будь-який зручний час на освітній платформі Insendi, яка разом зі StudyGroup підтримує We Speak Science. Вкінці учасники отримають сертифікат про проходження STEM-курсу від науковців світового рівня.

We Speak Science була заснована Детіною Заллі у 2015 році, коли вона працювала в Гарвардському університеті. Зараз докторка Детіна Заллі — директорка Pre-Medical Studies Кембриджського університету. Вона TED-спікерка, раніше — старша лекторка в Оксфорді та Гарварді. Науковиця родом з сім’ї албанців, які у 90-их емігрували до Великобританії.

Як розказує Детіна Заллі в інтерв’ю, через проблеми з документами їм з сестрою було складно вступити не лише до університету, а й до школи. Утім, завдяки допомозі Сассекського університету, сестер прийняли на програму молекулярної медицини. Згодом, аби допомогти людям з усього світу знайти можливості для їхньої кар’єри, Детіна Заллі створила програму We speak science.

«В дитинстві я втекла від війни в Албанії та не мала багато освітніх можливостей. Я хочу, аби всі студенти з України мали найкращі можливості у STEM-галузі. Не має значення, скільки у вас дипломів. Важливо те, скільки ви робите для інших. Це і є успіх в житті», — розповіла Детіна Заллі.

Сьогодні STEM-програма від We speak science налічує 10 000 студентів по всьому світу. Реєстрація на курси ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне