15 лют. 2022 12:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

86

0

Вінниччина отримала американські пігулки від коронавірусу

Вінниччина отримала американські пігулки від коронавірусу

У регіон надійшло більше 20 000 капсул препарату для лікування COVID-19


Вінниччина отримала американські пігулки від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров’я України розподілили ліки від коронавірусу, які централізовано закупили за державні кошти. Вінницька область отримала 22 720 капсул препарату «Молнупіравіру», призначеного для лікування COVID-19.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

«Молнупіравір» — це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Препарат випускається у формі пігулок, не має особливих вимог зберігання, і його зручно приймати.

«Молнупіравір» призначатимуть сімейні лікарі впершу чергу пацієнтам із груп ризику. Для того, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого. Найближчим часом його отримають усі центри первинної медико-санітарної допомоги.

«Пацієнти зможуть отримати ці ліки безкоштовно. Препарат застосовують для лікування ковіду у перші дні захворювання, щоб запобігти важкому перебігу хвороби. Вони рекомендовані пацієнтам віком від 18 років. За інструкцією він показаний людям, які мають високий ризик прогресії хвороби з легкого до середнього чи важкого стану. Тривалість курсу лікування препаратом до 5 днів поспіль», - розповіла заступниця директорки Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про поставку в Україну партії американських пігулок від коронавірусу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info