3 берез. 2023 17:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

12843

0

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну

Наймолодшому герою було 24 роки


Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну

Щодня з фронту надходять сумні новини. Сьогодні стало відомо про чотирьох захисників з Вінниччини, які загинули захищаючи Україну.

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну

Янголом неба став Лозинський Станіслав Русланович. Він загинув 27 лютого 2023 року біля населеного пункту Невельське. Герою назавжди 23 роки.

«Молодший сержант Лозинський Станіслав Русланович був командиром протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки. Народився 23 березня 1999 року. Був жителем села Городище Піщанської громади», - повідомила сумну новину Тульчинська РДА.

28 лютого 2023 року обірвалося життя Мар‘яна Шеремета. Він загинув поблизу населеного пункту Дубово-Василівка Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу. Герою було 24 роки.

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну  - фото 2

«Мар‘ян Шеремета народився 1998 року. Був старшим солдатом і залишився відданий військовій присязі і Українському народу, мужньо виконавши військовий обов'язок в боротьбі за Україну, її свободу», - повідомила Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.

Трагічна звістка надійшла на Тростянеччину, 27 лютого в госпіталі Запоріжжя обірвалося життя військовослужбовця, старшого солдата Ткаченка Василя В’ячеславовича. Герою назавжди 37.

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну  - фото 3

«Хоробрий захисник був важко поранений під час бойових дій в районі Гуляйполя, Запорізької області. Василь В’ячеславович народився та жив на Донеччині, згодом, через війну, разом з сім’єю був змушений покинути рідну домівку, знайшовши прихисток на території нашої громади, в селі Оляниця. Василь Ткаченко назавжди залишиться прикладом самовідданості у боротьбі за нашу свободу і незалежність», - повідомила сумну новину селищний голова Тростянецької селищної ради Людмила Червонецька.

Також сумна новина надійшла у Барську громаду. 28 лютого, під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість та мужність, загинув військовий Олександр Кучерук. Герою було 42 роки.

Вінниччина втратила чотирьох захисників, які боролися за Україну  - фото 4

«Олександр Кучерук народився 1980 року в селі Семенки. Постійно підтримував особисту ідейну та моральну готовність підрозділу, постійну жагу до перемоги. Високо дисциплінований, завжди вимогливий до себе. Здатний навести твердий статутний порядок. Користувався заслуженим авторитетом та повагою у товаришів», - повідомила Барська міська рада.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким Станіслава, Мар’яна, Василя та Олександра.

Вічна пам’ять героям.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info