20 серп. 2020 14:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

279

0

Вінниччину заполонила політична реклама партій

Вінниччину заполонила політична реклама партій

Офіційно виборча кампанія стартує 5 вересня, але населені пункти Вінниччини вже заполонила політична реклама


Вінниччину заполонила політична реклама партій

Хоча виборча кампанія офіційно розпочнеться 5 вересня, активність політичних сил та розгортання роботи в регіонах вже давно сигналізують про фальстарт агітації. Однією з помітних наразі активностей політсил на Вінниччині є білборди, які вже заполонили практично всі райони області.

Про це повідомляють в Громадянській мережі ОПОРА у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, політичні партії та окремі потенційні кандидати розпочали свої виборчі кампанії задовго до визначеного законодавством терміну. Хоча з формальної точки зору це прямо не порушує вимог українського законодавства, тим не менш, ранній старт суперечить принципу рівних можливостей.

За кількістю білбордів та сітілайтів, що присутні в регіоні, вже відчувається старт політичної кампанії. Так, зокрема, станом на 18 серпня ОПОРА зафіксувала розміщення білбордів у містах Вінниці, Хмільнику, Калинівці та Жмеринці.

Отже, на білбордах та сітілайтах в області зафіксовано такі назви політичних партій та їхні слогани:

Слуга Народу – «Зе!місцеві. Слуга народу. Україна – це ти!»;

Вінниччину заполонила політична реклама партій

Політична партія «Перемога Пальчевського» - Перемога Пальчевського. Об’єднуйтесь! Palchevskуі.win»;

Вінниччину заполонила політична реклама партій - фото 2

Політична партія «За майбутнє» - «За майбутнє рідної землі»;

Вінниччину заполонила політична реклама партій - фото 3

Політична партія «Українська стратегія Гройсмана» – Українська стратегія Гройсмана. Будувати успішну країну почнемо з Вінниччини;

Вінниччину заполонила політична реклама партій - фото 4

Політична партія «Пропозиція» - «ПРО/PRO – «за», «продуктивна позиція». Пропозиція. Політична партія».

Вінниччину заполонила політична реклама партій - фото 5

За словами юридичної радниці Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, до початку виборчого процесу та до моменту, коли партія (організація) партії набуде статусу суб’єкта виборчого процесу, популяризації назви, слогану, логотипу партії вважатиметься політичною рекламою та не підпадає під встановлені Виборчим кодексом України обмеження.

Довідка

Згідно з календарним планом, що міститься у додатку до Постанови ЦВК №163 від 8 серпня 2020 року, офіційно виборчий процес на місцевих виборах розпочинається 5 вересня – за 50 днів до дня голосування, відповідно до ч. 1, 5 ст. 195 Виборчого кодексу України.

Відповідно до частини 53 Виборчого кодексу України, кандидат, партія (організація партії) – суб’єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборчої агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) – суб’єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборчої агітації з використанням обладнання, що їм належить. Відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомила, що в складі ТВК Вінниччини відбулося 35 змін.

Вінниця.info, фото – Громадянської мережі ОПОРА