31 серп. 2022 16:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

381

0

Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини

Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини

Днями в Обласний військовий госпіталь доставили гуманітарну допомогу, організовану братами – лікарями Ігорем та Юрієм Жученко


Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини

Днями в Обласний військовий госпіталь доставили гуманітарну допомогу, організовану братами – лікарями Ігорем та Юрієм Жученко, спільно з Вінницькою обласною військовою адміністрацією за сприяння Благодійної організації «Обласний Гуманітарний Хаб», директором якої є Дмитро Сидоренко.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Ініціатори благодійного проекту - Жученко Юрій та Жученко Ігор від початку війни активно займаються волонтерством (в основному, медичним). Перший є лікарем у Німеччині, другий - лікарем в Україні. Тож саме брати Жученко, за допомогою Благодійної організації «Благодійний фонд «Обласний Гуманітарний Хаб», доставили гуманітарний вантаж в Україну.

Великий вклад у придбання обладнання для потреб військового госпіталя зробили два німецьких лікаря з клініки Траунштайн (Баварія, Німеччина): Matthias Guggenberger та Maria Abel.

Попередньо благодійники узгодили конкретні потреби вінницьких військових хірургів, тож на замовлення було вирішено придбати специфічний дорогвартісний вид обладнання з повним комплектом до нього.

Це хірургічна бездротова консоль Colibri II від компанії DePuy Synthes для ортопедичної хірургії та нейрохірургії з повним комплектом насадок, зарядною станцією та стерілізаційною камерою. Завдяки тому що система бездротова та працює на акумуляторах, яких у комплекті є три, військові хірурги мають можливість використовувати її під час виїзних операцій у районах, а також під час транспортування поранених. Крім того, був придбаний додатковий комплект насадок для аналогічної стаціонарної системи (для нейрохірургії) що використовується у військовому госпіталі. Загальна вартість придбаного обладнання складає близько 22 тис Євро.

Кошти на придбання у Баваріі (Німеччина) були зібрані двома благодійними організаціями: Lions Club Germany та BMM Germany ("Begegnungen mit Menschen e.V"). Збір коштів тривав близько місяця. Ще місяць тривав пошук і придбання обладнання, адже воно є найновішим тож в Європі існує певна процедура та черга серед медичних установ на його придбання. Проте, в Європі розуміють, що потреби ЗСУ є першочерговими, тож цей процес був значно пришвидшений.

Крім того одна з лікарень Баварії передала військовому госпіталю лабораторний аналізаторний комплекс Siemens Rapidlab 348 для визначення газів крові (для лабораторій та відділень реанімацій або трансплантології) та лабораторний аналізаторний комплекс Siemens Rapidpoint 405 для визначення газів крові (для лабораторій та відділень реанімацій або трансплантології) з комплектом.

Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини

Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини - фото 2

Вінницький обласний військовий госпіталь отримав дороговартісне обладнання від благодійників з Німеччини - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА