19 груд. 2022 14:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

461

0

Все, що треба знати про лікування випадіння волосся лазером у Вінниці – розповідає лікар-дерматовенеролог

Все, що треба знати про лікування випадіння волосся лазером у Вінниці – розповідає лікар-дерматовенеролог

Інноваційні технології, зокрема лікування облисіння за допомогою сучасного лазеру Fotona, із залученням медикаментозних методів лікування, вимальовують позитивну перспективу на оновлену густу «шевелюру»


Все, що треба знати про лікування випадіння волосся лазером у Вінниці – розповідає лікар-дерматовенеролог

Випадіння волосся – проблема і чоловіків, і жінок. Для вирішення цієї проблеми необхідні терплячість пацієнтів та багато часу. Але інноваційні технології, зокрема лікування облисіння за допомогою сучасного лазеру Fotona, із залученням медикаментозних методів лікування, вимальовують позитивну перспективу на оновлену густу «шевелюру».

Скільки сеансів лазерної терапії потрібно, що відросло нове волосся? Чи боляче це лікувати облисіння лазером? Скільки триває процедура та скільки сеансів потрібно для помітного результату? Що таке алопеція, кому вона загрожує та коли варто бити на сполох? Яка вартість лікування випадіння волосся в «Меділюкс»?

Відповіді на ці та інші запитання надала лікар-дерматовенеролог Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Мирослава Горбатюк.

Розкажіть, будь ласка, чи звертаються люди з такою проблемою, як алопеція, адже раніше облисіння вважалось чимось неминучим і явно не тією проблемою, яка потребує лікування.

Так, насправді пацієнтів з облиссіням є багато. Але перше, що ми пояснюємо пацієнтам, це те, що процес лікування алопеції є досить тривалим і треба бути терплячим. Багато, хто одразу зневірюється, бо зрозуміло, що хочеться швидкого та вражаючого результату. Не все так просто. Та інноваційні технології роблять, здається, неможливі речі.

Тут важливо, не відтягувати з першим прийомом, чим швидше пацієнт звернеться з проблемою, тим легше, дешевше і швидше вона буде вирішена.

Що таке алопеція, якою вона буває? Хто в групі ризику? Коли варто бити на сполох?

Алопеція – це випадіння волосся різної інтенсивності, спровоковане різними причинами. Випадіння волосся, його порідіння, поява залисин, або так званих «островків», які з часом об’єднуються, створюючи певну ділянку, а також повне облисіння – все це наслідки алопеції.

Алопеція – це захворювання, яке виникає однаково часто як у чоловіків, так і у жінок, причому, на жаль, без вікових обмежень. Тож алопеція може виникнути як у 18-річного юнака, так і у 40-річної жінки.

Існує алопеція андрогенна, дифузна та опосередкована (гніздова чи вогнищева).

А стосовно того, коли варто бити на сполах – одразу, як тільки помітили, що волосся сиплеться, рідіє. Не варто чекати, коли вже з’являться «острівки» чи «гнізда», бо тоді лікування буде значно довшим.

Все, що треба знати про лікування випадіння волосся лазером у Вінниці – розповідає лікар-дерматовенеролог

Як діагностується алопеція? І що чекає пацієнта на першому прийомі?

На першому прийомі лікар-дерматовенеролог огляне стан волосся та шкіри голови. Обов’язково проводиться трихоскопія для визначення причини та ступені випадіння волосся. Можливо будуть потрібні додаткові лабораторні дослідження для спростування чи підтвердження гормональних проблем у пацієнта. Потім буде визначена стратегія лікування пацієнта. План лікування складається індивідуально для кожного пацієнта.

Як відбувається лікування алопеції лазером? Чи це болюча процедура? Як довго вона триває та скільки сеансів потрібно для вирішення проблеми?

Один сеанс лікування алопеції лазером, а саме обробка волосистої частини голови ербієвим та неодимовим лазером Fotona, триває 20-30 хвилин.

Лазерні промені проникають у коріння волосини, покращуючи при цьому кровообіг та пробуджуючи сплячі волосяні фолікули.

Ця процедура є абсолютно безболісною, пацієнти відчувають лише легке тепло. Для ефективного лікування варто провести 6-10 сеансів, в залежності від ступені складності ситуації, з перервою між процедурами у 2 тижні.

Перші результати пацієнтам будуть помітні вже після двох-трьох сеансів: облисіла ділянка вкриється маленькими пророслими волосинками. Повторний курс лікування треба виконати через три місяці. Волосяний покрив відновлюється через рік-два від початку лікування.

Все, що треба знати про лікування випадіння волосся лазером у Вінниці – розповідає лікар-дерматовенеролог - фото 2

Чи існують гарантії, що волосся, після лікування лазером відросте й не випадатиме?

Лазерне лікування алопеції – це, найперше, абсолютно нешкідливе для здоров’я пацієнта лікування, а по-друге і, що найголовніше, дуже ефективне. Але, на жаль, потребує часу та терпіння пацієнтів. Для кращого та швидкого результату, ми часто поєднуємо лазерне лікування з медикаментозним. Ефективно буде до лікування лазером добавити мезотерапію (лікувальні уколи в шкіру голови, які допоможуть зміцнити фолікули, відновити структуру та густину волосся), PRP плазму (лікувальні уколи в шкіру голови плазми, збагаченої тромбоцитами). Все це вимальовує певну основу для потужного позитивного впливу на ріст волосся.

Важливо пам’ятати, що вирости нове волосся може лише на місці недавно випавшого. Тобто, якщо людина втратила волосся 10-15 років тому, то розбудити волосяні цибулини вже не вдасться, адже навколо них вже немає кровотоку. То ж лазер в таких випадках буде неефективним.

Чи не випаде воно знову? Це буде залежати від ефективності усунення причини появи алопеції та найголовніше – від дотримання лікарських рекомендацій пацієнтами.

Яка вартість лікування?

В Лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» вартість однієї процедури лікування лазером алопеції коштує 1600 грн.

Записатись на прийом до лікаря-дерматовенеролога Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Мирослави Володимирівни Горбатюк можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (безкоштовно з мобільного), 067 33 77 697.