28 лют. 2022 09:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

112

0

Втрати армії РФ за чотири дні війни в Україні: 5300 солдат, 29 літаків та 191 танк

Втрати армії РФ за чотири дні війни в Україні: 5300 солдат, 29 літаків та 191 танк

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Московського Кирила з проханням забрати до Росії тіла вбитих в Україні солдатів


Втрати армії РФ за чотири дні війни в Україні: 5300 солдат, 29 літаків та 191 танк

Станом на 6 ранку 28 лютого, за чотири доби повномасштабного вторгнення РФ, українські військові знешкодили: 29 літаків, 29 гелікоптерів, 191 танк, 816 БРМ, 74 гармати, одну ЗРК БУК, 21 Град. Загинуло орієнтовно 5300 осіб ворожого особового складу.

Про це повідомляє заступниця Міністра у Міністерство оборони України.

«А також, автомобільна техніка – 291, цистерни – 60, БпЛА ОТР – 3, кораблі/катери – 2, засоби ППО- 5. Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки її вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою.

Крім того, інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді та через день.

Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати», - повідомляє вона.

Також зауважимо, предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до патріарха Московського Кирила з проханням забрати до Росії тіла вбитих в Україні солдатів.

«На жаль, з Ваших попередніх публічних заяв уже зрозуміло, що збереження прихильності Путіна та керівництва РФ для Вас є набагато важливішим, ніж турбота про людей в Україні, частина з яких до війни вважала Вас своїм пастирем…

Але в мене ще залишається надія, що хоча б щодо своїх власних співгромадян, більшість із яких – православні християни, Ваша паства, у Вас знайдуться духовні сили виявити людяність та турботу», - передає слова Епіфанія Духовний фронт України.

Нагадаємо, напередодні Україна просила Червоний Хрест допомогти повернути тіла загиблих їхнім сім'ям, але жодної відповіді з російської сторони не було отримано.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info