23 груд. 2021 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

111

0

Вибір роликів для дитини

Вибір роликів для дитини

Від батьків потрібна особлива уважність та ретельність при виборі роликів


Вибір роликів для дитини – прерогатива виключно батьків. Тим більше, якщо вибираються перші ролики і малюк не має жодних уявлень про те, якими вони мають бути. Тому від батьків потрібна особлива уважність та ретельність при виборі роликів: https://flash-skate.com.ua/ua/roliki/detskie-roliki/. Має сенс одразу придбати комплект – ролики та захист.

Які брати ролики для дитини?

Перше правило – ролики для дитини мають бути розсувними. Це дозволить користуватися ними 2-3 сезони. Усі провідні виробники дитячих роликів випускають саме розсувні моделі.

Далі варто звернути увагу на раму, колеса та підшипники. Зазвичай дитячі моделі мають невеликий діаметр коліс, в основному це 64 -76 мм, і меншу жорсткість – 78-82 А. У дитячих роликових ковзанах використовуються колеса із закругленим профілем, які обмежують швидкісні можливості, проте забезпечують стійкість на асфальті.

У роликах для початківців та дітей встановлюються підшипники класів:

  • ABEC;
  • ABEC5;
  • ABEC7.

Але і колеса і підшипники - це запчастини, що замінюються. Мине час, з'явиться досвід, вміння правильно кататися та падати без пошкоджень, і ролики можна зробити швидшими.

А ось найважливіше в дитячому ковзані – це черевик. У сучасних моделях він виконується із пластику. Черевик повинен мати міцний та жорсткий каркас, а також м'який внутрішній «чобіток» для надійної та комфортної фіксації ніжки дитини. Це не лише знижує ризик травм, а й полегшує передачу зусиль від стопи до колес.

Важлива вага роликів. Для дитини чутлива різниця навіть у 100 гр, а тим часом маса деяких моделей може відрізнятися в 200-300 грн, що дуже суттєво. Для маленьких можна брати ролики з попарним розташуванням коліс. Для дитини зі стопою розміром 27-32 можна взяти ролики з трьома колесами до ряду. Вони легші, а завдяки стандартній довжині рами так само стійкі як моделі з чотирма колесами.

Шнурки чи кліпсі?

Більшість моделей включають шнурівку і баклі - кліпси-фіксатори з ременями для верхньої частини черевика і п'яти. Деякі дитячі моделі мають лише дві кліпси для фіксації. Іноді до цього додаються ще застібки-липучки.

Чи має сенс такий мінімалізм вирішувати вам. Якщо ви берете розсувні ролики, уміння зав'язувати шнурки та самостійно надійно фіксувати стопу в черевику має стати частиною нормального процесу дорослішання дитини. Тому спрощені системи фіксації годяться хіба що для найменших.

Як обрати розімр?

Переважна більшість сучасних дитячих моделей роликів є розсувними. Тобто фактичний розмір у них регулюється. Але треба враховувати, що черевик розрахований на вужчу стопу, а сама конструкція – на максимальну вагу до 60 кг. Правило вибору прості: якщо ви знаходитесь в магазині, то приміряйте всі більш-менш потрібні ролики.

Подивіться, як розсуваються ролики. Більшість моделей під час розсування носок зміщується вперед, але в деяких моделях п'ята зсувається назад. Через це відбувається перенесення центру тяжкості назад, дитина може почати завалюватись назад при катанні.

У деяких моделях після розсування з'являється "невелика сходинка", яка завдаватиме незручностей при катанні. У цьому випадку вирішувати проблему доведеться за допомогою додаткової устілки. Можна одразу вибрати модель без такого дефекту. Є також ролики із системою CBS. Вони розсувається не черевик, а рама.

Як визначити, чи добре ролики фіксують ногу? Необхідно повністю застебнути черевики.

Нога дитини не повинна бовтатися та зміщуватись в черевику, ніде нічого не повинно тиснути. Можна поставити коник на заднє колесо і натиснути на нього п'ятою ноги, а потім натиснути носком на переднє колесо. Якщо усунення стопи, і особливо п'яти, при цій операції не відбулося, то черевик сидить як влитий.

Запропонуйте дитині покататися або пройтися, притримуючи її за руки. Якщо ноги завалюються на зовнішню чи внутрішню сторону, то ролики недостатньо фіксують ногу. Якщо стоять рівно, то все добре.

І не забувайте про необхідність придбання комплекту відповідного захисту. У цьому випадку неминучі спочатку падіння на асфальт не призведуть до серйозних травм.