4 листоп. 2021 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

189

0

Вибираємо саджанці дерев для огорожі в приватному будинку

Вибираємо саджанці дерев для огорожі в приватному будинку

Розглянемо, які види та сорти дерев найкраще підходять для зеленого паркану


Вибираємо саджанці дерев для огорожі в приватному будинку

Власники заміських будинків та котеджів часто облагороджують прибудинкову територію свого житла за допомогою зелених насаджень. Одним із популярних елементів ландшафтного дизайну є зелені паркани або огорожі, для яких зазвичай висаджуються в ряд вічнозелені хвойні дерева. Розглянемо, які види та сорти дерев найкраще підходять для такої мети.

Зелені огорожі з ароматної туї

Багато ландшафтних дизайнерів і тих, хто займається озелененням прибудинкової території самостійно, хочуть купить тую для створення ефектної зеленої огорожі. Такий вибір садівників та любителів ландшафтного дизайну дуже легко пояснити з практичної та естетичної точки зору. Так, наприклад, туя відноситься до класу вічнозелених рослин, тому створена з них огорожа або паркан завжди буде свіжим соковитою зеленню хвої, що радує око. До того ж, туя може похвалитися запаморочливим ароматом свіжості, що робить її незамінним елементом для ароматизації та очищення повітря на ділянці. Тому ці дерева часто висаджують не тільки в глибинці масиву, а й біля будинків біля прогонових трас і на загазованих вулицях. Зелені паркани з туї також мають чудові естетичні характеристики, завдяки чому з їх допомогою часто прикрашають навіть прилеглі території елітних особняків та розкішних заміських маєтків.

Кращі сорти туї для зеленого паркану

Існує безліч сортів та видів туї, серед яких є як ідеально придатні для прикраси відкритих просторів, так і створені спеціально для зелених огорож. Найширший вибір сортів цього вічнозеленого улюбленця ландшафтних дизайнерів може запропонувати садовий розплідник sad.ua. Тут пропонуються найрізноманітніші саджанці туї будь-яких сортів та видів. Фахівці садового центру рекомендують звернути особливу увагу на саджанці туї Брабант, яка найкраще підходить для спорудження зелених огорож та заборів. Цьому сприяє вузька і висока крона з насичено зеленою хвоєю, що випромінює аромат свіжості цілий рік. Туя Халмструп також рекомендується для висаджування зелених парканів та огорож як володарка колоновидної крони, яка швидко росте. Дізнатися більше про саджанці та сорти туї для створення ефектних вічнозелених огорож та огорож можна на сайті sad.ua. Тут діють вигідні ціни на саджанці навіть екзотичних сортів рослин, а доставка замовлень здійснюється по Києву та всій країні у рекордно стислий термін.