23 жовт. 2020 17:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

62

0

Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами?

Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами?

Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами


Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами?

Стихійна забудова міста – то зовсім не новина. Заводи, підприємства, виробництва зникають повсюдно. Натомість на їх місті виростають офісні та торгові центри, або житлові будівлі. Здається, що кожен клаптик вільної землі – це цілина, яку обов’язково прагнуть забудувати заради наживи. А ще й справді таке відчуття, наче скоро офісів та магазинів буде більше ніж робітників та покупців.

Та от парадокс, коли такі забудови з’являються на місті скверів, парків, дитячих майданчиків або (увага!) на місці зелених зон з екзотичними рослинами. Саме така оказія та абсурдність сталась у нашому місті за адресою вул. Гоголя 5.

Хочеться зазначити, що багато всього бачили за час роботи, та такого ще ні (!) поки жителі будинку не звернулись до нас напряму.

Ситуація заключається в тому, що їх частина прибудинкової території була просто самовільно захоплена новими власниками ділянки, що значиться за адресою Гоголя №3. І можливо б все обійшлось без скандалів та скарг, коли б ця ділянка не була виділена під будівництво 4-х поверхового торгово-офісного центру з підземним паркінгом, що порушує усі норми та стандарти будівництва через зовсім малу відстань між будівлями, що зазначено вже у розробленому проекті, через взагалі непридатний для такого будівництва схил, що може загрожувати цілісності будинку №5, затопленню підвалів та нижніх поверхів підземними водами, знищенням дитячого майданчика, що призначений для будинків поруч, забрудненням повітря в домівках, що будуть виходити на дах центру, куди як зазначається, будуть виходи вентиляції і тд, а також знищенням екзотичних кущів та дерев, які мешканці власноруч висаджували та вирощували роками.

Так от, постає питання, як взагалі таке можливо, коли на чужу землю прийшли, забрали, побудували, не зважаючи на порушення людських прав? Та чому проблеми такого характеру, що існують повсюдно в місті, роками (!!) не вирішуються і ніяк не регулюються з боку держави?

Примітка. Як кажуть самі мешканці: «Впевнені, що якби ми тихенько мовчали – то тут давно вже була б нова «свічка» із офісами та магазинами. Нам одного разу сказали прямо, що якщо б ми не почали противитись цьому, щось писати, сваритись – тут не тільки б цей центр виріс, а й нас вже кудись виселили!»

Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами?

Як екзотичні зелені зони міста стають торгово-офісними центрами? - фото 2

Прес-служба кандидатки в депутати Юлії Борисової