26 верес. 2022 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

99

0

Як інвестувати в здоровий сон?

Як інвестувати в здоровий сон?

Диван, це така річ яка повинна підбиратися індивідуально


Диван, це така річ яка повинна підбиратися індивідуально. Жорсткість пружин, якість та матеріал покриття грають велику роль в комфортабельності цього елементу меблів. Тому якщо у вас постало питання вибору нового дивану потрібно звернути увагу на слідуюче:

Тип дивану

В загальному їх розділяють на два типи:

  • Гостьовий
  • Спальний

Як можна здогадатися перший тип дивану призначений для комфортного перебування на ньому. Зазвичай в таких типах дивану каркас не надто міцний, а спати на такому варто по мінімуму. Гостьові дивани бувають різних форм та розмірів. Можуть бути застосовані для будь-якого дизайну. Що ж стосується спального дивану, то ситуація трохи інша. Каркас таких диванів зазвичай міцніший за попередника. Зроблено це для того, щоб люди які люблять «кублитись», або мають неспокійний сон не вивели механізми з ладу. При виборі спального дивану варто спочатку придивитися місце де він буде вдало стояти в кімнаті, та, обов’язково, приміряти його габарити на собі. Лікарі ортопеди рекомендують обирати дивани зі спальним місцем 2м на 80см. Але якщо ж ви плануєте розділяти своє місце ще з однією людиною, то про габарити менше ніж 2м на 1.5м думати навіть не варто. Це доволі усереднені показники. В іншому ж випадку слід обирати диван з такою довжиною, щоб від голови до підлокітника був запас в 10см.

Як інвестувати в здоровий сон?

Також варто визначитися з формою дивану. Зазвичай їх три:

Прямий диван

Найбільш універсальне рішення. Може підходити під будь-який дизайн, та чудово розміщатися в кімнаті.

Кутовий диван

При правильному плануванні може зберегти простір в кімнаті, та розділити її на умовні зони. Виглядає дуже гармонічно, якщо ви любите простоту в дизайні, або ваша кімната відносно малих розмірів.

Модульний диван

Сучасна версія дивану. Модульні дивани надають можливість вибору будь-якої кількості елементів, змінювати їх місцями в будь-якій комбінації.

Оббивка

Спальний диван завжди може бути гостьовим, але гостьовий ніколи не зможе стати спальним. Вся справа в обраному матеріалі. Серед усього різноманіття матеріалів слід виділити два ситуативних. Якщо у вас є домашні тварини, особливо коти, то варто звернути увагу на тканини з маркуванням «акти-кіготь». Такі тканини більш стійкі до фізичних подразників, та слугують довше. Або якщо у вас є алергія на пил, то краще обрати антиалергійні матеріали оббивки. В цілому є безліч матеріалів з яких виконують оббивку.

Як інвестувати в здоровий сон? - фото 2

Механізм

Найкраще рішення – це розкладний диван. Найпопулярніший механізм розкладання дивану носить назву «євро книжка». Стандартний, всім звичний механізм в якому висувається сидіння, та складається спинка що створює ідеальне місце для сну. Якщо ви використовуєте диван для щоденного сну, то диван з таким механізмом стане вам у нагоді. Все тому що реалізація розкладання дивану настільки проста, що по факту немає чому ламатися.

Також, якщо ваш диван це ваше спальне місце, варто звернути свою увагу на дивани типу «софа». Вони виділяються на фоні інших своєю міцністю конструкції, та простотою механізму розкладння. 5 секунд – і спальне місце готове.

Наступним же всім відомим механізмом є «дельфін». Все просто. Нижня частина викочується з-під сидіння, та вискакує ніби дельфін. Зазвичай такі дивани в повністю розгорнутому вигляді мають дуже багато вільного місця для сну.

Диван це такий елемент інтер’єру який повинен підбиратися в першу чергу індивідуально. Вам самим повинно бути зручно, а вже потім естетичні погляди. Купити диван найкращої якості можна в нашому каталозі на головній сторінці.

Як інвестувати в здоровий сон? - фото 3